Barion Pixel
Kálmán Olga: Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig tovább fog drágulni az élet és a bevásárlás

Kálmán Olga: Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig tovább fog drágulni az élet és a bevásárlás

2022.12.15.

Kálmán Olga: Amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, addig tovább fog drágulni az élet és a bevásárlás

 

„A Kopint-Tárki friss inflációs előrejelzése két lesújtó adattal szolgál az orbáni inflációról. Az egyik, hogy az orbáni infláció decemberben akár a 27 százalékot is elérheti. A másik ennél is sokkolóbb, eszerint a drágulás jövőre is velünk marad és elérheti a 19 százalékot. Orbán Viktor tehát hiába fejtette ki, hogy jövőre egyszámjegyű inflációt vár, a Mikulás ezek szerint nem kapta meg a levelét, a valós infláció ennek a duplája lesz” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője.

 

Kálmán Olga elmondta, eddig is Európa inflációs rekordere voltunk, láthatóan azok is maradunk. Amíg ugyanis Orbán Viktor a miniszterelnök, addig tovább fog drágulni az élet és a bevásárlás.

 

„Az Árnyékkormány szerint Európa legmagasabb élelmiszeráraiban valójában az orbáni inflációt fizetik meg a magyarok. Orbán tönkretette a forintot, hagyta elszaladni az államadósságot, és a 12 éve tartó lopással elveszítette hazánk uniós támogatásait. Ezek együttesen okozzák az orbáni inflációt, ezt fizetjük meg a boltokban és fogjuk megfizetni jövőre is. Az Árnyékkormány szerint ebből az egyetlen kiút az uniós pénzek megszerzése, ezzel a magyar gazdaságba vetett bizalom visszaszerzése, ezen keresztül pedig a forint erősítése. Orbán ezekre képtelen, mostanra tehát az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha azt szeretnénk, hogy újra megfizethető legyen a bevásárlás” – jelentette ki az Árnyékkormány szóvivője.

 

Kálmán Olga szerint hónapok óta nincs már olyan családi vagy baráti beszélgetés, amelyben ne kerülne szóba az orbáni infláció. Egy ilyen év után pedig azzal szembesülni, hogy jövőre is folytatódik a drágulás, több mint riasztó előrejelzés. Ez a szóvivő szerint ez azt jelenti, hogy az orbáni infláció egészen addig velünk fog maradni, amíg Orbán Viktor a miniszterelnök.

 

Hozzátette: „Elég volt abból, hogy Európa legmagasabb élelmiszeráraiban valójában az orbáni inflációt fizetik meg a magyarok”.

RSS
Kapcsolódó politikusok