Barion Pixel
Kálmán Olga pert nyert az MTVA ellen! Forintra pontosan tudjuk, mennyit keresnek az állami propaganda kiszolgálói

Kálmán Olga pert nyert az MTVA ellen! Forintra pontosan tudjuk, mennyit keresnek az állami propaganda kiszolgálói

2023.10.29.

Kálmán Olga pert nyert az MTVA ellen! Forintra pontosan tudjuk, mennyit keresnek az állami propaganda kiszolgálói

A Demokratikus Koalíció azért perelte be az MTVA-t, hogy megtudjuk, mennyi közpénzt kapnak az állami közmédia irányítói és arcai, akik közszolgálat helyett kormánypropagandát folytatnak a köztévén. A DK mondatta ki a bírósággal korábban azt is, hogy Papp Dánielt lehet hazugsággyárosnak nevezni. Most mi leszünk azok is, akik elmondják a magyaroknak az igazságot az állami médiában dolgozók fizetéseiről, ugyanis pert nyertünk az MTVA ellen a Fővárosi Ítélőtáblán.

Csak olyan emberek fizetéseit hozhatjuk nyilvánosságra, akiknél ezt a közérdek indokolja, akik aktívan részt vesznek a közszolgálatiság, az adófizetők és az ország elárulásában, vagy arcukat, hangjukat és nevüket adják a hazugságokhoz a képernyőn.

  • Császár Attila bejárta már a fideszes propagandabirodalom minden bugyrát. A 2006-ban rendőröket kövekkel dobáló provokátorokat forradalmi fiataloknak tituláló, azóta leginkább az ellenzék lejáratásával foglalkozó Császár évek óta az adófizetőktől kapja a fizetését, hírterületi vezető szerkesztőként havi 1.300.500 forintot.
  • Meszes Boglárka, az M1 műsorvezetője, akinek a „kérdésekkel provokált az újságíró” címmel elhíresült hírblokkot is köszönhetjük, 1.346.000 forintot keres havonta.
  • Németh Zsoltról ​​​​​mindenki tudja, miért kapta a „Pitbull” becenevet, amióta volt MTVA-dolgozók beszéltek a közmédia belső működéséről. Hírigazgatóként az állampárt egyik keze az MTVA-ban, havonta 1.600.000 forintot keres.
  • Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új igazgatójaként rasszista és antiszemita posztjairól híresült el, akit korábban épp azért vettek ki az állami média vallási műsoraiból, mert a történelmi egyházak számára is vállalhatatlan volt. Az előléptetés után Siklósi havi 1.667.000 forintot kap az adófizetők pénzéből.
  • Nagy Katalin évekig kérdezett alá Orbán Viktornak a péntek reggeli rádióinterjúiban, így Orbán élő mikrofonállványának is nevezhetnénk. Most az állami média brüsszeli tudósítójaként dolgozik havi 5 300 euróért, azaz több mint két millió forintért.
  • Lánczi Tamás úgynevezett "elemzőként" gyakorlatilag mindenről képes elmondani Orbán Viktor véleményét. Ő mondta a háború kezdetén: „az oroszok, amennyire lehet, próbálják a polgári lakosságot kímélni”, de azt is tőle tudhattuk meg, hogy a keresztnek „már a puszta látványa, közelsége is égeti a gonosz bőrét”. Lánczi Tamás az MTVA által kiadott adatok szerint 2.168.500 forintot kap havonta az adófizetők zsebeiből.
  • Papp Dánielről, az MTVA méltán híres hírhamisító vezérigazgatójáról konkrét esetek tucatjai bizonyítják, hogy álhíreket gyártott és hazudott az országnak, és akiről bírósági ítéletek mondják ki, hogy hazugsággyárosnak és hírhamisítónak is lehet nevezni. Papp 3.500.000 forintot kap az MTVA-tól. Ez az irreálisan magasra becsült magyar átlagkereset több mint hatszorosa, a tanárbéreknek a hétszerese, az átlagnyugdíjnak pedig közel tizenhétszerese.

Az MTVA által kiadott adatok szerint a fentieken túl egyes vezetők 3 vagy akár 6 havi fizetésüket is megkaphatják prémiumként, de azt már nem tudjuk, hogy ki kapott ilyet.

A Demokratikus Koalíció szerint szégyen és gyalázat, hogy a közmédiából propagandagyárat csináló propagandisták milliós, egyes esetekben többmilliós fizetéseket visznek haza a hírhamisításért, a hazudozásért és a magyarok millióit képviselő ellenzék lejáratásáért. Mi, szociáldemokraták egy olyan Magyarországért dolgozunk, amelyben a közmédia feladata a pártatlan, független tájékoztatás és nem a pártközpontból irányított agymosás. Itt az ideje, hogy egy politikai erő végre ne saját magát és ne a saját embereit, hanem a magyar emberek érdekeit képviselje. Többek között erről szól a DK szociáldemokrata fordulata, erre készül a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány.


Kálmán Olga 
A DK frakciószóvivője 

RSS
Kapcsolódó politikusok