Kálmán Olga: Orbánnak pont a kaszinókra nem jutott eszébe különadót kivetni – A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben fordul a kormányhoz

2022.05.27.

Szerda óta tudjuk, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormánya a magyar emberekkel kívánja megfizettetni az elhibázott gazdaságpolitikájának összes beláthatatlan következményét. A gyakorlatban ugyanis ezt eredményezi majd a Magyarországon lévő energetikai, telekommunikációs cégek, bankok és légitársaságok megadóztatása. Ám érdekes módon Orbánék figyelmét elkerülték a Magyarországon üzemelő kaszinók, amelyek nap mint nap, hogy, hogy nem pont a Fidesz-közeli oligarchák, Garancsi István és társai zsebébe termelnek elképesztő hasznokat.

A Demokratikus Koalíció szerint felettébb furcsa, hogy Orbán törvénytelen kormányának pont a Magyarországon üzemelő kaszinókra nem jutott eszébe különadót kivetni. A DK ezért írásbeli kérdésben fordul a törvénytelen kormányhoz, hogy megtudjuk, valóban a különadó alól mentesítő érv-e, ha valaki Orbán kebelbarátja és a NER oligarchája, vagy milyen más okkal magyarázható, hogy miközben a különböző szektorokra kivetett adókat a tisztességes magyar emberek fogják megfizetni, pont a NER-közeli kaszinók maradtak érintetlenek, ahol az adóemelés maximum egy szűk elit érdekeit sérthetné.

Kálmán Olga
A DK frakciószóvivője