Kálmán Olga: Amíg Orbánék a rezsiválságon is gazdagodnak, addig a DK rezsimentő alapot hozott létre

2022.11.02.

Kálmán Olga, az Árnyékkormány szóvivője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy amíg Orbán Viktorék a rezsiválságon is gazdagodnak, addig az Árnyékkormány a Rezsimentő Alappal akar segíteni a bajba került családokon.

A DK országgyűlési képviselője arra figyelmeztetett: hiába van egyéves mélyponton a gáz világpiaci ára, a kormány érvényben hagyta a hétszeres rezsiemelést, így az emberek a világpiaci árnál jóval drágábban kapják a gázt. „A rezsikiadásainkon többen is nagyon jól keresnek: a világpiaci árnál drágább lakossági gázáron az MVM, a rendszerhasználati díjakon pedig Mészáros Lőrinc érdekeltsége termel profitot. Az történik, mint a járvány alatt, a fideszes oligarchák hasznot húznak az emberek bajaiból, jelenleg a kormányzati rezsiemelésből. Egy tisztességes, felelős, baloldali kormány ennek éppen az ellenkezőjét csinálná: segíteni próbálna az embereken” – jelentette ki a politikus.

Kálmán Olga elmondta: amíg Orbánék a rezsiválságon is gazdagodnak, addig az Árnyékkormány a Rezsimentő Alappal akar segíteni a bajba került családokon. „Arra kérünk mindenkit, hogy küldjön támogatást a Rezsimentő Alapba, mi pedig az ott összegyűlt pénzből nehéz helyzetben lévő családok és idősek decemberben esedékes rezsiszámláját fogjuk kifizetni. Nem kell elfogadnunk, hogy a kormány kapzsisága és szívtelensége miatt tisztességesen dolgozó emberek, nyugdíjasok vagy épp családok fognak fűtés nélkül maradni karácsonyra. Tehetünk azért, hogy ne így legyen, ezért várjuk, hogy minél többen jelentkezzenek rezsimentőnek és utaljanak a Rezsimentő Alapba” – fogalmazott.

Az Árnyékkormány szóvivője hozzátette: a DK politikusai összesen már több mint 10 millió forintot utaltak a Rezsimentő Alapba, hogy megmutassák, nemcsak szavakban, hanem tettekkel is szeretnének segíteni. „Ebből is jól látszik a különbség a Fidesz és a DK között: amíg a Fidesz pénzt keres a saját maga által okozott rezsiválságon, addig a DK-s politikusok a saját pénzükből is hajlandóak segíteni a bajban. Azt szeretnénk, ha minél többen jelentkeznének rezsimentőnek és segítenének a saját lehetőségeik szerint, hiszen pár ezer forint támogatás is nagyon értékes segítség ezekben az időkben” – hívta fel a figyelmet Kálmán Olga, arra kérve mindenkit, hogy küldjön támogatást a Rezsimentő Alapba. „Nem fogjuk tétlenül nézni, hogy magyar emberek, családok mennek tönkre amiatt, hogy Orbánék a rezsiválságon is gazdagodnak. Ezért adtak össze a DK politikusai már több mint 10 millió forintot, és ezért várjuk a további támogatásokat is, hogy minél több embernek segíthessünk a bajban” – zárta sajtótájékoztatóját a DK képviselője.