Kálmán Olga: Felfalja a fizetéseket a gyorsuló orbáni infláció, így egyre távolabb kerülünk az európai jóléttől

2023.02.23.

Hiába nőttek papíron az átlagkeresetek a KSH adatai szerint, a száguldó orbáni infláció viszont tovább gyorsul. Idén januárra 25,7 százalékra nőtt az általános drágulás mértéke, ezen belül pedig az élelmiszerek ára még brutálisabb mértékben, 44 százalékkal emelkedett, ami a legnagyobb élelmiszerinfláció Európában.

Az Árnyékkormány szerint az Európa-rekorder orbáni infláció gyorsulása felfalja a magyar emberek fizetését. Papíron hiába emelkednek a keresetek, ha az Orbán-kormány nem képes megfékezni a történelmi mértékű élelmiszerdrágulást, nem akarja megszüntetni a hétszeres rezsiemelést, vagyis semmit sem tesz a magyar embereket sújtó megélhetési válság ellen. Így pedig Orbán Viktor egyre távolabb visz minket az európai jóléttől. Csak az európai uniós pénzek hazahozatala, a magyar gazdaságba vetett bizalom visszaszerzése és az euróbevezetés céldátumának kijelölése állíthatja meg az orbáni inflációt. Mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy kiutat találjunk a megélhetési válságból és európai jólétben élhessünk, beteljesítve a magyarok ezeréves álmát.