Állami milliárdokból lett a szupergazdagok játszótere a balatonfüredi kikötő

2020.08.05.

Állami milliárdokból lett a szupergazdagok játszótere a balatonfüredi kikötő

Orbán csókosai úgy adják-veszik egymás között a balatoni kikötőket, mintha csak egy zsák krumplival üzletelnének. Most éppen a balatonfüredi kikötő kapcsán ír a G7 hírportál bonyolult, szinte követhetetlen tulajdonoscserékről. A NER-forgatókönyv már ismerős: Orbán haverjai olcsón megszerzik az értékes ingatlanokat, majd állami pénzből, tehát a mi pénzünkből fel is újíthatják a saját hasznukra és a cimboráik legnagyobb örömére.

A Demokratikus Koalíció szerint a füredi kikötő ügye újabb bizonyíték arra, Orbánék hogyan próbálják kisajátítani a Balatont. Hiába mondja a miniszterelnök, hogy kevesebb Adria és több Balaton, ha ott egy négyfős családnak lassan már megfizethetetlen egy hét nyaralás. Orbán egyre nyíltabban támogatja a luxust. Láthatóan tetszik neki, ahogy szupergazdag haverjai játszótérnek használják a balatonfüredi kikötőt, mindehhez az adófizetők pénzéből még néhány milliárd forintot is ad. A DK szerint a Balaton mindenkié, és nem fogjuk hagyni, hogy mindannyiunk nyaralóhelyét Orbán luxushaverjai kisajátítsák! Több Balaton, kevesebb Fidesz!

Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja