Barion Pixel
Kálmán Olga: A DK követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok - Kormányváltás után visszaadjuk az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat!

Kálmán Olga: A DK követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok - Kormányváltás után visszaadjuk az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat!

2021.06.13.

Kálmán Olga: A DK követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok - Kormányváltás után visszaadjuk az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat!

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és jelöltje az ellenzéki elővalasztáson vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Balaton a 20. század eleje óta kiemelt szerepet játszik a hazai fürdő- és üdülőkultúrában. 

 

“A legtöbbünknek ezernyi emléke van a balatoni nyarakról, táborokról, családi nyaralásokról és persze a strandokról. Éppen ezért elkeserítő, hogy a mai fiataloknak, gyerekeknek szinte már elképzelhetetlen az az élmény, amit egy balatoni, családi nyaralás jelentett, hiszen az egekbe szökő árakat a legtöbb család már képtelen kigazdálkodni, ugyanis a Fidesz rátekerte a csápjait a Balaton-partra is. Gondoljanak bele, sok családnak már az is elérhetetlen álom, hogy akár vonattal egy napra leruccanjon strandolni a tóhoz.” - foglalta össze a politikus. Úgy fogalmazott, ami régen mindenki számára elérhető kikapcsolódás volt, mára a kiváltságosok luxusa lett lezárt partszakaszokkal, fizetős strandokkal, több ezer forintos belépőkkel.

 

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció követeli, hogy legyenek ingyenesek a balatoni strandok! 

 

“Eljött az ideje annak, hogy lenyessük a Fidesz csápjait a Balatonról. Mi, európai magyarok a 2022-es kormányváltás után, vissza fogjuk adni az embereknek a Balatont, a Velencei-tavat és a Fertő-tavat, minden olyan közös természeti kincsünket, amire a fideszes elit magántulajdonként tekint, kerítéssel veszi körbe, lebetonozza, elhordja, és végezetül még ahhoz is van arcuk, hogy belépőt kérjenek mindezért. De van egy rossz hírünk nekik: ez nem fog már sokáig tartani, és senki sem fogja elfelejteni, hogy felparcellázták a komplett Balatont és fideszes üdülőtelepet építettek ki a saját társaságuknak.” - fogalmazott a politikus.

 

A DK jelöltje ismertette, hogy a CsodásBalaton.hu portál nemrégiben összesítette az aktuális balatoni strandbelépő árakat. Kálmán Olga a cikk alapján emlékeztetett, hogy Tihanyban Mészáros Lőrinc strandja már a korábbi években is kiverte a biztosítékot az áraival, idén is ők a legdrágábbak a Balatonnál a hatezer forintos beugrójukkal. 

 

“Ha ehhez hozzáteszem, hogy sem saját napernyőt, vagy nyugágyat, sem ételt vagy italt nem lehet bevinni, de még a füvön labdázni sem – ezeket mind részletesen taglalja a házirend -, lehet viszont úgynevezett  VIP fekvőhelyet bérelni 40-60 ezer forintért, akkor azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, hogy ez nem az átlag jövedelmű családok üdülőhelye.” - magyarázta a politikus.

 

Kálmán Olga hangsúlyozta, a forgatókönyv mindenhol ugyanaz:  a közpénzen hizlalt oligarchák nyomott áron felvásárolnak mindent – kempinget, szállodát, kikötőt- a Balatonon, aztán vissza nem térítendő állami támogatásokból felújítják az ingatlanokat, és végül még egy bőrt lehúznak a nyaralni vágyó emberekről. 

 

“Az Orbán-kormány 50-70 százalékot vállal át a cimborák turisztikai beruházásaiból. Sajtóhírek szerint a Balaton körül  ma már átlagosan 5 kilométerenként van valamilyen érdekeltsége Mészáros Lőrincnek, Tiborcz Istánnak, Garancsinak vagy Csányinak. És ugyanezt megcsinálják a Velencei-tóval, ahol helyi beszámolók szerint sorra adják el a szabadstrandok területeit és a Fertő-tóval is, ahol legutóbb már a nyaralótelepet is elbontatták, csak hogy luxusszállodát építsenek egy természetvédelmi területen. Teszik, mert azt hiszik, hogy tehetik, de súlyosan tévednek.” - zárta Kálmán Olga a sajtótájékoztatót.

RSS
Kapcsolódó politikusok