Hajdúböszörményben születtem, 1946. november 13-án.
Nős vagyok, 1 gyermekem van, Imre (48 éves, gyógyszerész).

Tanulmányok:
1966 – 1972. Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Kar (1972/750-72 OTE).
1976. Honvédorvosi vizsga (78/1976).
1978 –1979. Egészségügyi biztosítás szervezése (Leningrád RA 25404).
1979. Orosz nyelvvizsga (6/163/361).
1981. Társadalomorvostan szakképesítés (624/1981).
1988. Egészségügyi biztosítás szervezése – továbbképzés (Leningrád RA 49716)
1994. Honvédorvostan – katasztrófaorvostan szakképesítés (839/1994)
1996 –1998. Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügyi menedzser szak (16/628/96)
2008. 2008. 2009. Newport University Econovum Akadémia) PhD képzés (PhD/723/2010)
Econovum Akadémia Tudományos vállalatgazdász (TV/405/2008)
Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdasági Továbbképző Intézet Biztosítási, Egészségügyi biztosítási szakértő (23/8571/2008).

Munkahelyek:
1972 – 1976. Verpeléti harckocsiezred vezetőorvos Feladat: üzemorvosi szintű alapellátás biztosítása; egységszintű, egészségügyi biztosítással összefüggő kérdések.
1976 – 1979. Gyöngyösi hadosztály vezetőorvos Feladat: üzemorvosi tevékenység, közegészségügyi és járványi felügyelői jogkör, illetve a hadosztály egészségügyi biztosításával összefüggő szervezési feladatok.
1979 – 1983. Ceglédi hadtest vezetőorvos Feladat: üzemorvosi ellátás, közegészségügyi és járványügyi felügyelői jogkör, illetve a hadtest egészségügyi biztosításával összefüggő feladatok.
1983 – 1985. HM Egészségügyi Szolgálatfőnökség kiemelt kiképző főorvos Feladat: sorkatonai szolgálatra bevonuló orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek kiképzésének szerszervezése, MN szintű kiképzési és továbbképzési feladatok.
1985 – 1986. HM Egészségügyi Szolgálatfőnökség szervező főorvos (szervezési osztályosztályvezető helyettes) Feladat: az MN egészségügyi biztosításának szervezése béke és háborús időszak vonatkozásában, a katonaegészségügyi szolgálat operatív feladatainak tervezése és koordinálása. 1986 – 1991. HM Egészségügyi Szolgálatfőnökség szervezési osztályvezető Feladat: a katonai egészségügy vezetésében a törzsosztály feladatainak ellátása (pl. a romániai események, illetve az Öbölválság katonaegészségügyi feladatainak megtervezése, végrehajtás koordinálása).
1991 –1995. MH Egészségügyi Csoportfőnök helyettes Feladat: a katonaegészségügyi szolgálat feladatainak tervezése, szervezése, koordinálása.
1995 – 2001. MH Központi Honvédkórház főigazgató Feladat: a katonaegészségügyi szolgálat vezető gyógyintézetének irányítása, munkájának tervezése, szervezése béke- és rendkívüli helyzetek figyelembevételével.
2001 – 2011 2011 – 2014 Fővárosi Önkormányzat Szent Imre Kórház és Rendelőintézet főigazgató Swiss Medical Services Kft. orvos igazgató Feladat: a XI. és XXII. kerületek, illetve kijelölt települések járó- és fekvőbeteg ellátásának szervezése. Az országos ellátórendszer működtetése. Szakmai területek: egészségügyi szervezés, egészségügyi stratégiai tervezés, katasztrófaorvostan, katonaorvostan, sürgősségi ellátás, sportorvoslás, kórházvezetés. Sport: Magyar Súlyemelő Szövetség elnöke Európai Súlyemelő Szövetség alelnöke Nemzetközi Súlyemelő Szövetség Orvosbizottsági tagja Magyar Olimpiai Bizottság tagja 1992-2002. 1999-2008 1993-2004. 1989-2004.

Jelentősebb állami elismerések, párttagság és pártfunkciók:
Kemény Ferenc Díj – 1986.
Eszterházy Miksa Díj – 2002.
Pro Urbe Budapest Díj – 2005.
Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje – 2006.
Nagy Imre Érdemrend – 2008.
2015 - Demokratikus Koalíció
2015 – Egészségügyi Kabinet vezetője