Most a zalaegerszegi kórház vált működésképtelenné - Ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet!

2019.08.30.

Csütörtökön derült ki, hogy felmondott a zalaegerszegi kórház szívsebésze, mert megviselte, hogy távollétében elhunyt egy napokig ellátatlanul fekvő beteg. A felmondott orvos most arról beszélt az Indexnek, hogy éjszakánként azért imádkozott, hogy ne essen be sürgős beteg, mert a kórház nem tudta volna ellátni. Szerinte rendszeresen kellett elhalasztaniuk fontos műtéteket az ellátási hiányosságok miatt. A kórház természetesen most fideszes államtitkárokhoz méltóan hazudozik a körülményekről; pártkatonából mindig lesz elég, ha orvosból nem is.

A Demokratikus Koalíció szerint azonnali hatállyal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet, és át kell világítani a kórházakat, hogy kiderüljön, hány magyar kórház vált működésképtelenné a kormány megszorításai miatt! A DK szerint amíg az egészségügyért felelős minisztert Kásler Miklósnak, a miniszterelnököt pedig Orbán Viktornak hívják, addig minden nap megmenthető magyar emberek fognak meghalni a kórházakban. Ide vezetett, hogy a Fidesz 9 éve talicskával vonja ki a pénzt az egészségügyből és nem becsüli meg az orvosokat és ápolókat.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK

Keresztes Csaba