Barion Pixel
A DK polgármesterei 15 ezer forintos otthonápolási támogatást vezetnek be a DK-s kerületekben

A DK polgármesterei 15 ezer forintos otthonápolási támogatást vezetnek be a DK-s kerületekben

2023.11.05.

A DK polgármesterei 15 ezer forintos otthonápolási támogatást vezetnek be a DK-s kerületekben

Embertelenül kizsákmányolja az otthonápolást végzőket az Orbán-kormány: még a magyar minimálbér összegét sem kaphatják meg azok, akik havi 40-80 ezer forintért ápolják tartósan beteg, sokszor magatehetetlen hozzátartozóikat. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány ezért megegyezett a DK polgármestereivel, hogy az általuk vezetett kerületekben kezdeményezik a szociális rendeletek módosítását, és pénzügyi lehetőségeikhez mérten bevezetik az ápolási díjban részesülők kiegészítő önkormányzati támogatását.

  • Kiss László tavaly létrehozta, idén megemelte az Óbuda pótlékot, amely alapján a kormány helyett 20 ezer forinttal emelték minden szociális dolgozó és közalkalmazott, és 30 ezer forinttal minden óvodapedagógus bérét. Ezen kívül Óbuda decemberben terjeszti a testületi ülés elé a 15 ezer forintos otthonápolási támogatást, ami januárban léphet hatályba.

  • Újpesten az otthonápolást végzők támogatásáról szóló javaslat decemberben kerül a képviselőtestület elé, amikor egy januártól hatályos, havi 15 ezer forintos pótlékról döntenek majd.

  • Erzsébetvárosban decemberben döntenek az otthonápolást végzők számára egy havi 15 ezer forintos fizetéskiegészítésről, amely januártól lehet hatályos.

  • Újbudán dr. László Imre a novemberi testületi ülés elé terjeszti a havi 15 ezer forintos otthonápolási pótlékot, hogy csökkentsék az otthonápolók terheit a gazdasági válságban.

  • Cserdiné Németh Angéla szerint az otthonápolás segítése társadalmi érdek, így a XV. kerület is örömmel eleget tesz a szociáldemokrata Árnyékkormány kérésének, hogy kiegészítő támogatást nyújtsanak az érintetteknek. Decemberben a képviselőtestület egy havi 20 ezer forintos pótlékról fog dönteni azok számára, akik igénylik ezt a kiegészítést.

  • XVIII. kerület jövő év elején dönt egy fizetéskiegészítésről az otthonápolást végzők számára. 

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül, és egy olyan, emberközpontú államot ajánl, amelyben nem lesz valaki másodrendű állampolgár csak azért, mert segítségre, ápolásra szorul. Mi megbecsüljük azokat, akik segítik az elesetteket, ezért már most megteszünk mindent, hogy támogassuk őket. Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amit a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ajánl.

 

Bősz Anett, dr. Kiss László, Déri Tibor, Niedermüller Péter, dr. László Imre, Cserdiné Németh Angéla és Szaniszló Sándor sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük: 

https://www.facebook.com/dk365/videos/351649697435338 

 

DK Sajtóiroda 

RSS
Kapcsolódó politikusok