Barion Pixel
A DK polgármesterei így segítenek a rászorulókon a karácsonyi időszakban

A DK polgármesterei így segítenek a rászorulókon a karácsonyi időszakban

2023.12.09.

A DK polgármesterei így segítenek a rászorulókon a karácsonyi időszakban

 

A DK polgármesterei karácsonyhoz közeledve is élen járnak a kerületi lakóik támogatásában, ha már a kormánytól csak orbáni inflációra és megélhetési válságra számíthatnak.

  • Óbuda adománygyűjtés keretében juttat tartós élelmiszereket és játékokat a rászorulóknak karácsony előtt. A gyermeküket egyedül nevelő szülőket utalvánnyal támogatják, amelyet a III. kerület piacain lehet felhasználni. Az alacsony jövedelmű lakók rezsitámogatást igényelhetnek, így közel 1000 család válláról tudja levenni a fűtés terhét a kerület. Emellett Dr. Kiss László polgármester vezetésével 330 családnak biztosítanak fenyőfát az ünnepekre, 11 nyugdíjas klubban rendeznek karácsonyi ünnepséget, és 400 óvodást visznek el a Lumina Parkokba, megcsodálni a karácsonyi fényeket.

  • Újpesten az „Egy doboznyi szeretet” címen meghirdetett akció keretében idén is a főtéren felállított ajándékgyárba várják a kerületi lakók  adományait az adventi időszakban, amiket a rászoruló gyermekek kapnak még karácsony előtt, egy külön álló sátorban pedig a rászoruló újpesti állatok részére gyűjtenek felajánlásokat. A nyugdíjasoknak 6000 forint értékű kuponokat osztanak ki, amellyel az Újpesti Piacot is támogatják. Ezen kívül dr. Trippon Norbert alpolgármester jóvoltából idén 150 fenyőfát juttatnak el azon családok részére, akik a maguk erejéből nem tudnák beszerezni.

  • Erzsébetvárosban ételosztást szerveznek a Garay téren, az időseknek, gyermekes családoknak, megváltozott munkaképességűeknek és a fogyatékossággal élőknek pedig karácsonyi ajándékutalványt juttat el a kerület. Niedermüller Péter polgármester az orbáni infláció miatt megduplázta a tavalyi utalvány összegét, így idén 20 ezer forintot ad a kerület. 

  • Újbuda 15 ezer forint értékű karácsonyi támogatással segíti jelentkezés alapján a rászorulókat, a nagycsaládosoknak és a gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekeknek pedig 7000 forintos támogatást nyújt. Dr. László Imre polgármester vezetésével 1000 karácsonyfát osztanak ki Újbudán, hogy szebbé tegyék a karácsonyt azok számára, akik nem engedhetik meg maguknak a fenyő vásárlását. A Fogadj Örökbe Program keretében pedig bárki örökbe fogadhatja, azaz teljesítheti a családsegítővel kapcsolatban álló gyermekek kívánságait, idén összesen 147-et. Az egyedülálló szülők és nagycsaládosok ezen kívül egy 35 ezer forint értékű családi csomagot is kapnak az ünnepekre.

  • XV. Kerületben lakó nyugdíjasok, rehabilitációs és rokkantsági ellátásban részesülő személyek idén karácsonykor is 10-25 ezer forint támogatást igényelhetnek, amennyiben összes havi jövedelmük nem éri el a 200.000 forintot. A karácsonyra hangolódva a Csokonai Rendezvény Házban ünnepi előadással kedveskednek a kerületi nyugdíjasoknak, ahol szintén 300 darab, egyenként 8000 forint értékű vitamincsomagot kapnak. Ezen felül az önkormányzat Cserdiné Németh Agéla vezetésével 300 darab, egyenként 6000 forint értékű tartós élelmiszercsomagot oszt a rászorulóknak. A DK kerületi szervezete december elejétől két héten át adományokat is gyűjt, melyeket a képviselők a körzetükben élő rászorulóknak visznek el személyesen. 

  • XVIII. kerület száz rászoruló családnak január végéig alkalmanként egy tonna felaprított tűzifát szállít ki azoknak, akiknek nem telik fűtésre. 17 millió forint értékben 1100 nélkülöző család kapott tésztát, étolajat, konzerveket, rizst, cukrot, diót, száraz kolbászt tartalmazó szociális ételcsomagot. Ezen kívül Szaniszló Sándor vezetésével az önkormányzat 21600 darab 7000 forintos, közértben levásárolható utalványt biztosított az időseknek. 

RSS
Kapcsolódó politikusok