Barion Pixel
Hiába próbálja akadályozni a kormány, közvetlenül is kaphatnak uniós pénzt az ellenzéki kerületek környezetvédelmi fejlesztésekre

Hiába próbálja akadályozni a kormány, közvetlenül is kaphatnak uniós pénzt az ellenzéki kerületek környezetvédelmi fejlesztésekre

2019.09.13.

Hiába próbálja akadályozni a kormány, közvetlenül is kaphatnak uniós pénzt az ellenzéki kerületek környezetvédelmi fejlesztésekre

 

 

Rónai Sándort az EU számára fontos környezetvédelmi-energetikai program felelősévé választották az Európai Parlamentben. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője László Imrével, a DK újbudai polgármester-jelöltjével bemutatta, hogy ez már olyan támogatás, amelyre az önkormányzatok közvetlenül, a korrupt kormány kihagyásával is pályázhatnak.

 

– A Demokratikus Koalíció EP-képviselőjeként egy nagyon fontos uniós program egyik felelőse lettem, amelyben környezetvédelmi és energetikai fejlesztésekre lehet közvetlenül az Európai Uniónál pályázni. A következő ciklusban önkormányzatok, társasházak, sőt kis- és középvállalkozások is benyújthatnak pályázatokat környezetvédelmi és energetikai fejlesztési céllal, közvetlenül az Európai Bizottsághoz.

 

Ezekhez az uniós pénzekhez sem a kormánynak, sem Orbán Viktornak, sem Mészáros Lőrincnek meg a többi oligarchának nem lesz semmi köze. A programért felelős EP-képviselőként minden budapestinek és vidéken élő polgárnak garantálom, hogy ha ellenzéki polgármesterjelöltre szavaznak, lesz pénz olyan környezetvédelmi és energetikai forrásokra, amelyekre a Fidesz csak keveset szánt, vagy semmit.

 

Ezekbe a fejlesztésekbe sem Orbán Viktornak, sem a helyi fideszes kiskirályoknak nem lesz beleszólásuk – szögezte le Rónai Sándor.

Minden egyes pályázatról az Európai Bizottság dönt, s hogy ezeket a támogatásokat miként lehet felhasználni, arról László Imre, Újbuda közös ellenzéki polgármester-jelöltje tájékoztatott.

– Több olyan célom is van, amelynek érdekében Rónai Sándor segítségével igénybe fogjuk venni az európai uniós támogatásokat. Újbuda hiába a főváros legnagyobb lélekszámú kerülete, távolról sincs benne elég zöldterület és park, amely óvná a levegőt, és hűtené a nyári forróságot. Újbuda polgármestereként új parkokat fogunk építeni, amelyhez közvetlen uniós forrásokat fogunk igénybe venni.

 

Nem a térkövezés, hanem a parképítés polgármestere leszek, hiszen ideje, hogy mi legyünk Budapest legzöldebb kerülete.

 

Több, mint 150 ezer ember él a főváros legnépesebb kerületében, többségük panelházakban. Őket hagyta cserben a kormány, amikor leállította a panelprogramot, s ma egyetlen forintot sem sem áldoz erre a célra. Sehol az országban nem lehet a fűtést korszerűsíteni, sem panelházakban, sem régebbi épületekben. Ennek most vége – jelentette ki László Imre, aki hangsúlyozta, hogy a Rónai Sándor felügyelte programban akár maguk a társasházak is igényelhetnek fűtés-korszerűsítési támogatást.

 

László Imre leszögezte, hogy újbudai polgármesterként európai uniós támogatással fogja újraindítani a panelprogramot, sőt kiterjeszti azt minden társasházra, hiszen a házak felújításával nem csak a környezetet védjük, hanem a rezsit is csökkentjük. – Ebben a kérdésben minden újbudai számíthat rám – közölte a közös ellenzéki polgármesterjelölt, s emlékeztetett, hogy a kerületre három autópálya forgalma nehezedik, márpedig ez nem csak a közlekedést rontja, de a városrész levegőjét is.

 

– Polgármesterként szakértők bevonásával csökkentni fogom az áthaladó autóforgalmat, közvetlen uniós források felhasználásával.

 

Ennek tudatában kérem az újbudaiakat, hogy október 13-án szavazzanak rám és a közös ellenzéki képviselőjelöltekre. Vegyük vissza kerületünket a Fidesztől, és fejleszzük Újbudát közvetlen uniós forrásokból! – biztatott az ellenzékiek melletti szavazásra László Imre.

 

 

RSS
Kapcsolódó politikusok