Barion Pixel

A közélet iránt mindig érdeklődő, politikus - családban nőttem fel. 1997-ben, 20 évesen, beléptem a Magyar Szocialista Párt XV. kerületi szervezetébe. Itt alapszervezeti vezetőségi tag lettem, majd később a kerületi szervezet elnökségi tagjává választottak.
1998-ban Budapest XV. kerületében, Újpalotán egyéni önkormányzati körzetben megválasztott képviselő lettem.
1998-2002 között az Ifjúsági és Sport Bizottság, valamint a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság tagja voltam. Mindegyik terület nagyon közel állt/ áll hozzám. Az Ifjúsági bizottsági tagság majdnem, hogy természetes volt, hisz én voltam a Képviselő – testület legfiatalabb tagja. A Szociálpolitikai Bizottság pedig azért, mert az életemben mindig is az emberek sorsa, boldogulása számomra fontos volt. Az akkori polgármestertől, Hajdu Lászlótól nagyon sokat tanultam. Alázatot, szorgalmat, kitartást, munkabírást, az emberekkel való kommunikációt.
2002-ben és 2006-ban is egyéni körzetben újraválasztottak. A Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság, valamint a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság tagja voltam.
2006-ban az új képviselő - testületben a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnökeként tevékenykedtem. Ebben az időszakban nagyon sok emberrel találkoztam, ismerkedtem meg. Akkor még az Önkormányzat fenntartásában voltak az általános iskolák és a középiskolák is. Rendszeresen jártam az intézmények, sportszervezetek, civil szervezetek által szervezett programokra. Úgy érzem, hogy nem pedagógusként is elfogadtak a tanárok, tanítók, óvodapedagógusok, egyesületi vezetők. Megtaláltam velük a közös hangot.
1998 és 2010 között képviselőként az MSZP frakció tagja voltam, ami abszolút többséggel bírt a Képviselő - testületben.
2010-ben a Rászorulókat Támogatók Egyesületének (RÁTE) kompenzációs listájáról jutottam be a Testületbe. Az önkormányzati választások előtt léptem ki az MSZP-ből a XV. kerületben történt „pártszakadás” után.
A RÁTE 2008-ban alakult, és a 2010-es önkormányzati választáson minden XV. kerületi egyéni körzetben tudott önkormányzati képviselőjelöltet állítani és Hajdu László személyében polgármesterjelöltünk is volt. Sajnos nem sikerült nyerni, de kompenzációs listán két helyet kaptunk, ugyanannyit, mint az MSZP. A Fidesz-KDNP totális győzelmet aratott a kerületben és a polgármesteri címet is elhozta, sajnálatos módon a baloldalon történt, előbb említett, pártszakadás miatt. Ellenzéki képviselőként ismét a Közoktatási, Közművelődési, Egészségügyi és Sport Bizottság alelnöke lettem. Kemény négy év volt ellenzékben, ráadásul úgy, hogy az előző 15-20 év szerintük rossz gyakorlatát minden testületi ülésen megkaptuk. 

2014-ben a baloldali és liberális pártok, valamint civil szervezetek, különösen a RÁTE összefogása révén, valamint Hajdu László, DK által indított polgármesterrel az élen újra tudtunk győzni a kerületben, bár többsége nem volt egyik oldalnak sem. Polgármester úrnak komoly kompromisszumkészsége vezetett el odáig, hogy 2014-ben listán bejutott képviselőként alpolgármesternek választott a Képviselő – testület. Természetesen a szociális területért, az ifjúságpolitikáért, a nemzetiségekért, a testvérvárosi kapcsolatokért voltam felelős. 

A 2018-as országgyűlési választást a XV. kerületben Hajdu László megnyerte, így, mint általános helyettese az időközi választásig polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterként vezettem a kerületet. 2018.szeptember 30-án a RÁTE és a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltjeként, a Demokratikus Koalíció és az MSZP támogatásával a XV. kerületiek polgármesternek választottak. 

A 2019-es általános önkormányzati választásokon ezt a győzelmet a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltjeként megismételtem, valamint minden egyéni körzetben nyertünk a kerületben csapatommal. Nagyon sok támogatást kaptunk a kampány alatt a pártoktól, kiemelten a Demokratikus Koalíciótól és nagyon sok bíztatást a kerületi lakosoktól. Jelenleg a Mindenki a Tizenötödikért frakció tagjaként és polgármesterként tevékenykedem. Igyekszem legjobb tudásom szerint egyben tartani a győztes csapatot és vezetni a XV. kerületet, velük, közösen. 

Polgármesterként a Fővárosi Közgyűlés tagja is lettem, itt a Demokratikus Koalíció frakciójában dolgozom.

De első nekem mindig a XV. kerület marad, ahol élek, ahol dolgozom, amióta az eszemet tudom. 

Kapcsolódó cikkek és videók