Barion Pixel

A közélet iránt mindig érdeklődő, politikus - családban nőttem fel. 1997-ben, 20 évesen, beléptem a Magyar Szocialista Párt XV. kerületi szervezetébe. Itt alapszervezeti vezetőségi tag lettem, majd később a kerületi szervezet elnökségi tagjává választottak.


1998-ban Budapest XV. kerületében, Újpalotán egyéni önkormányzati körzetben megválasztott képviselő lettem.
 
1998-2002 között az Ifjúsági és Sport Bizottság, valamint a Szociálpolitikai és Egészségügyi Bizottság tagja voltam. Mindegyik terület nagyon közel állt/ áll hozzám. Az Ifjúsági bizottsági tagság majdnem, hogy természetes volt, hisz én voltam a Képviselő – testület legfiatalabb tagja. A Szociálpolitikai Bizottság pedig azért, mert az életemben mindig is az emberek sorsa, boldogulása számomra fontos volt. Az akkori polgármestertől, Hajdu Lászlótól nagyon sokat tanultam. Alázatot, szorgalmat, kitartást, munkabírást, az emberekkel való kommunikációt.
 
2002-ben és 2006-ban is egyéni körzetben újraválasztottak.  2006-ban az új képviselő - testületben a Művelődési, Oktatási és Sport Bizottság elnökeként tevékenykedtem. Ebben az időszakban nagyon sok emberrel találkoztam, ismerkedtem meg. 
 
2014-ben a baloldali és liberális pártok, valamint civil szervezetek, különösen a RÁTE összefogása révén, valamint Hajdu László, DK által indított polgármesterrel az élen újra tudtunk győzni a kerületben,ekkor alpolgármesternek választott a Képviselő – testület.  A 2018-as országgyűlési választást a XV. kerületben Hajdu László megnyerte, így, mint általános helyettese az időközi választásig polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármesterként vezettem a kerületet. 2018.szeptember 30-án a RÁTE és a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltjeként, a Demokratikus Koalíció és az MSZP támogatásával a XV. kerületiek polgármesternek választottak. 
 
A 2019-es általános önkormányzati választásokon ezt a győzelmet a DK, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP jelöltjeként megismételtem, valamint minden egyéni körzetben nyertünk a kerületben csapatommal. 
Kapcsolódó cikkek és videók