Barion Pixel

Budapesten születtem, 1962-ben.  Nős vagyok (második házasság), három felnőtt korú leánygyermekem van. Életem leginkább a XVI. kerülethez kapcsolódik, de jelenleg Maglódon élek a családommal. Autószerelőnek tanultam, majd buszvezetőként is dolgoztam a BKV Zrt-nél.

A Szent István Egyetemen 2006-ban humánerőforrás-menedzseri, 2009-ben a budapesti Corvinus Egyetemen személyügyi szakértői, emberierőforrás-menedzseri, 2010-ben szintén a Szent István Egyetemen a vezetés és szervezés mesterképző szakon okleveles közgazdász végzettséget szereztem. 
 
1991 óta vállaltam, vállalok különböző társadalmi tisztségeket. Több mint 16 éven át voltam a Közösségi Dolgozók Szakszervezetének, és 10 évig a Városi Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének (VKSzSz) az elnöke. 11 éven át, 2022. május végéig dolgoztam a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetségének (KSzOSz) elnökeként. Szintén 2022 májusáig tevékenykedtem az Európai Közlekedési és Szállítási Dolgozók Szakszervezetében a Városi Közlekedési Bizottságban.
 
2018-ban léptem be a politikába, a Demokratikus Koalíció tagja vagyok, a párt szakszervezeti és foglalkoztatási szakpolitikusaként dolgozom. Ugyanebben az évben választottak meg a XVI. kerületi választókerület elnökének, amely pozíciót 2023. február végéig töltöttem be. 2019 óta önkormányzati képviselőként és a BKV Igazgatóságának a tagjaként is dolgozom. 2023 februárjában választottak meg az Etikai Bizottság elnökének.
 
2021-ben Dobrev Klára EP-képviselő irányításával részt vettem az európai minimálbér bevezetésével kapcsolatos hazai érdekegyeztetési folyamatban. 2023 márciusától a Munkavállalói és Érdekegyeztetési Kabinet munkáját irányítom.
Kapcsolódó cikkek és videók