Nemes Gábor: 800 dolgozót bocsátott el egy gödöllői gyár - A magyar dolgozók már nem számíthatnak a munkahelyük védelmére a kormánytól

2023.09.07.

Bezárja a Lear Corporation a gödöllői gyáregységét, miután a társaság túl magasnak ítélhette meg a magyar munkaerőköltségeket. Ez azt jelenti, hogy több mint 800 fő fogja elveszíteni a munkáját a leépítés miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint ebből is látszik, hogy a magyar dolgozók már nem számíthatnak a munkahelyük védelmére. Miközben a kormány tömegével hozza be a vendégmunkásokat az országba, a magyar munkavállalókat az út szélén hagyta. Az elbocsátott dolgozók többsége már évtizedek óta dolgozott a gyárban, van, aki már a nyugdíjhoz is közel állt. Őket tette most munkanélkülivé az Orbán-kormány, egy olyan helyzetben, amikor már így is minden pénzüket felfalta az orbáni infláció. Ezt a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány sosem hagyná: felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, emelje a béreket, és elérje, hogy minden magyar munkavállalót megbecsüljenek.