Nemes Gábor: Orbán Viktor kénytelen lesz nőügyekkel foglalkozni - Új jogszabályt fogadott el az EU, hogy egyenlő munkáért egyenlő béreket kapjanak a nők

2023.04.02.

Új jogszabályt fogadtak el az Európai Unióban a nők és férfiak közti bérkülönbség csökkentésére. Ennek értelmében mostantól a munkaköri besorolás és teljesítményértékelés alapján kell megállapítani a béreket, valamint az álláshirdetésekből és a munkakörök megnevezéséből is el kell tüntetni az utalásokat a nemre.

A Demokratikus Koalíció minden olyan lépést üdvözöl, amely elősegíti, hogy ugyanazért a munkáért ugyanazt a bért kapják a nők is, mint a férfiak. Magyarországon a bérszakadék jóval az uniós átlag felett van, mégis, a magyar kormány nemhogy nem tesz semmit a különbség csökkentésére, de az állami vezetők még növelik is az egyenlőtlenségeket a felelőtlen nyilatkozataikkal. Elég Orbán Viktor „nem foglalkozunk nőügyekkel”, vagy Novák Katalin „a nők ne akarjanak a férfiakkal versenyezni” szavaira gondolni, hogy egyértelmű legyen: amíg a Fidesz van hatalmon, addig férfiak és nők sohasem fogják ugyanazt a fizetést kapni ugyanazért a munkáért. Ezért mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy megszűnjön a nemek közti bérszakadék, és mindenkit érdemei szerint fizessenek meg.