Nemes Gábor: önmagát buktatta le a fideszes „csinovnyik” prototípusa

2021.11.15.

Nemes Gábor: önmagát buktatta le a fideszes „csinovnyik” prototípusa

Orbán Viktor talán nem is sejthette, hogy amikor az adófizetői pénzen, 55 milliárd forintból felújított Hungexpóra hívja a sajátjait, hogy ellenjelölt nélkül az elvtársak újra a Fidesz teljhatalmú urává válasszák, a leghűségesebb embereinek az egyike ismeri be, hogy a Fidesz nem más, mint egy elvek nélkül működő, kézivezérelt állampárt. Kovács Péter, a Fidesz XVI. kerületi polgármestere minden elánnal igyekezett megnyerni a nap legszervilisebb embere címet, amikor az alábbiakat mondta: „Persze lesznek kellemetlen kérdések, azokra is válaszolni kell tudni. Itt még várunk arra, hogy a Fidesz-központ megmondja, hogy mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre, de kedves barátaim, ha meglesznek a válaszok, akkor meglesz a siker".

A DK szerint egyszerre megmosolyogtató és elkeserítő, hogy Orbán emberei maguk vallják be, hogy alkalmatlanok a kellemetlen kérdések megválaszolására. Javasoljuk, hogy mostantól, biztos, ami biztos, Kubatov Gáborék a pártközpontból küldjenek utasításokat:

• a húslevesben a sárgarépa megfelelő állagúra főzéséről,
  • a fehér és a színes ruhák szétválogatásáról,
  • a Hír TV és a TV2 közötti, elvárt sűrűségű kapcsolgatásról
  • és az „Orbán Viktor szeret engem” című monológ tükör előtti gyakorlásáról is.

Hátha ezeknek több hasznát vennék a fideszes pártkatonák, ha már az önálló gondolkodásra és a választóik tisztességes képviseletére jól láthatóan teljességgel alkalmatlanok.

Nemes Gábor
A DK XVI. kerületi önkormányzati képviselője