Nemes Gábor: Az orbáni infláció okozta reálbér-csökkenés egyedül Orbán Viktor hibája

2023.07.18.

A friss OECD-jelentés szerint Magyarországon csökkent a legdurvább mértékben a reálbér értéke a vizsgált országok közül. Még szomorúbb képet fest a helyzetről az, hogy ezzel egyidőben a statisztikában szereplő 29 országot lekörözve a nálunk működő cégek szerezték a legtöbb extraprofitot.

A Demokratikus Koalíció szerint a száguldó orbáni infláció okozta reálbér-csökkenés egyedül Orbán Viktor hibája. Semmit sem számítanak neki a magyarok, egymás után jelenti be a megszorításokat, miközben már így is alig maradt pénzük az embereknek. Orbán Viktor emeli az árakat, Orbán Viktor miatt élünk rosszul, és amíg Orbán marad, addig maradni fog az orbáni infláció, maradni fognak a megszorítások, az alacsony bérek és a drágulás is. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.