Nemes Gábor: A Fidesz az orbáni infláció idején is a külföldi érdekeket szolgálja ki a legújabb törvénytervezetében

2023.05.04.

A magyar munkahelyek védelmében tett közzé a kormány egy törvénytervezetet, azonban a szöveg sok mindenről szól, csak a magyar munkahelyek védelméről nem. A tervezet ugyanis nem a magyar munkavállalók, hanem a vendégmunkások jogait tisztázza, hogy megkönnyítse az itt tartózkodásukat.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tagjai hiába állítják be magukat a magyar érdekek bajnokaként, ezzel a törvényjavaslattal sem a magyaroknak kedveznek. Ahelyett, hogy fejlesztenék a szakképzést, vagy támogatnák a magyar kis- és középvállalkozásokat, egyre könnyebbé teszik a külföldi cégeknek, hogy magyar pénzből csináljanak olyan munkahelyeket, amelyeket sokszor nem is magyarok fognak betölteni. Orbán Viktor újra és újra cserbenhagyja a magyarokat a maga okozta megélhetési válság közepén, akkor, amikor már így is napról napra kevesebbet érnek a fizetések az orbáni infláció okozta áremelkedés miatt. Ezért mára a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy minden magyar munkáját megbecsüljék.