Nemes Gábor: Egyre több a munkahelyi baleset az akkumulátorgyárakban - Szigorítani kell a munkavédelmi szabályokat!

2023.08.02.

Az elmúlt időkben az akkumulátorgyáraktól volt hangos a sajtó; a környezetszennyezési botrányok mellett azonban sajnos egyre több munkahelyi balesetről és szabályszegésről is hallhattunk az akkugyárakból.

A Demokratikus Koalíció szerint szigorítani kell a munkavédelmi és a munkaügyi ellenőrzés szabályait. Vissza kell állítani az önálló költségvetésű, független szakmai irányítással működő munkavédelmi hatóságokat, és a jogszabályok módosításával erősíteni kell az ellenőrzési hatékonyságukat. Szigorítani kell a szankciókat azokkal szemben, akik nem tartják be a kötelező munkavédelmi előírásokat. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány felkészült arra, hogy a kormányváltás után ne a beruházó cégek érdekei, hanem a munkavállalók egészsége és biztonsága legyen a legfontosabb szempont. Ezért kell letörni az orbáni inflációt is, hogy ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek.