Nemes Gábor: Fizessék vissza a nizzai luxusutazás árát a fideszesek a XVI. kerületi önkormányzatnak, költsék a pénzt a kerületi iskolákra!

2023.07.11.

Demokratikus Koalíció: Fizessék vissza a nizzai luxusutazás árát a fideszesek a XVI. kerületi önkormányzatnak, költsék a pénzt a kerületi iskolákra!

Újabb vérlázító fideszes botrányra sikerült fényt deríteni a DK segítségével: közérdekű adatigénylésünkből derült ki, hogy Budapest XVI. kerületének fideszes polgármestere, alpolgármesterei és képviselői is részt vettek egy önkormányzati pénzből fizetett luxusutazáson a dél-franciaországi Riviérára. A nizzai úton velük volt a helyi tankerület vezetője is.

A Demokratikus Koalíció szerint az összes fideszes politikusnak, köztük Kovács Péter polgármesternek, valamint a tankerületi vezetőnek is azonnal vissza kell fizetnie a XVI. kerületi önkormányzatnak a nizzai luxusutazás árát. Követeljük, hogy a fideszesek és a tankerületi vezetők a jövőben fizessék a saját zsebükből a nyaralásukat! A visszafizetett pénzeket fordítsák a XVI. kerületi iskolák fejlesztésére és az ott dolgozó, méltatlanul alulfizetett tanárok bérkiegészítésére. Amíg ugyanis Orbán Viktor van hatalmon, addig az iskolákra és a tanárokra sosem lesz pénz, csak a lopásra. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány arra készül, hogy a kormányváltás után megállítsa a fideszes közpénzlopást és minden támogatást megadjon az iskoláknak és a tanároknak.