Barion Pixel

1979. július 2-án születtem Kaposváron. A kaposvári Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakközépiskolában érettségiztem és szereztem élelmiszeripari laboráns szakképesítést 1997-ben. Ezt követően történelem szakos középiskolai tanári, közoktatásvezetői, majd jogászi végzettséget szereztem. Több mint 10 évet tanítottam, dolgoztam a központi közigazgatásban. 

A III. kerületi közéletben 2002 óta veszek részt, 2006-2014 között önkormányzati képviselőként. 2014-ben a III. kerület országgyűlési képviselőjének választottak. 2019. októberében Óbuda-Békásmegyer polgármesterévé és az 1. számú önkormányzati választókörzet képviselőjévé választottak. Polgármesterként teljesen új szemlélet kezdődött a III.kerületben, amely egyszerre hordoz jövőorientált környezettudatos értékeket és teremti meg a közösség nagyobb bevonását. Teszi ezt úgy, hogy minden korábbinál nagyobb hangsúlyt helyezünk a szociális érzékenységre. Büszke vagyok rá, hogy ciklusunk elején kormányzati beépítéstől védtük meg a Hajógyári Szigetet. Gyermekszakrendelőt építünk, Közösségi Költségvetés programunk pedig az egyik legjobb önkormányzati projekt az országban. 46 év után először ebben a ciklusban lehet fürdeni a Dunában, de a kormányzati rezsiválság hatásait önkormányzati rezsisegéllyel ellensúlyoztuk. 

A III.kerület eredményeit mások is elismerik, díjat kaptunk ökológiailag tudatos fejlesztéseinkért, a Római Parti Plázsért, Kerékpárosbarát Kerület lettünk és megkaptuk a „Legklímabarátabb Kerület” megtisztelő címet is.
Kapcsolódó cikkek és videók