Barion Pixel

1987-ben születtem Budapesten. Édesapám képzőművész, édesanyám orvos, ma már mindketten nyugdíjasok. Egy húgom van, Anna, aki élelmiszermérnök. Nőtlen vagyok. Gyermekkoromban sok időt töltöttem a család balaton-felvidéki házában, az itteni táj és emberek nagyban befolyásolták szakmaválasztásomat és azt, hogy végül én is itt telepedtem le.

2010-ben a gödöllői Szent István Egyetemen szereztem mezőgazdasági mérnöki oklevelet, egy évig pedig a Stuttgart-Hohenheim-i Egyetem ösztöndíjasa voltam.

Felsőfokon beszélek németül és angolul.

Gyakornokként kezdtem egy klasszikus vegyes-gazdálkodású mezőgazdasági nagyüzemben.

2015 és 2019 között igazgatói beosztásban dolgoztam nemzetközi mezőgazdasági kereskedelmi vállalatoknál.
Ezt követően egy szőlőtermesztéssel, borászattal és szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó balaton-felvidéki mezőgazdasági társas vállalkozás vezetését végzem, emellett szerepet vállalok az ágazati érdekképviseletben is.

A Demokratikus Koalíció agrárpolitikusaként a „szakma hangja” kívánok lenni a politika felé, több szakpolitikai ügyben (osztatlan közös tulajdonú mezőgazdasági termőterületek, vidékfejlesztési források) álltam már a nyilvánosság elé.

2019 óta a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének vagyok tagja.

Képviselőként különös figyelmet fordítok a területfejlesztési ügyekre, de a politizálás nem áll meg számomra a közgyűlésen belül, számos „utcai” akcióban vettem részt (élelmiszeradományok rászorulók részére, sportszer adományok kistelepülési fiatalok számára, ill. a covid sújtotta időszakban maszkok és védőfelszerelések adományozása egészségügyi és szociális intézmények számára).

Hobbim a vadászat, szívesen olvasok és szeretek színházba járni.

Alapítója vagyok a „Káli medence legszebb falujának jövőjéért Alapítványnak”, amelynek célja a helyi természeti és épített örökség védelme, a helyi közösségek segítése.

2022-ben elfogadtam Dobrev Klára felkérését, hogy az Árnyékkormányának mezőgazdasági és vidékfejlesztési árnyékminisztere legyek.

Kapcsolódó cikkek és videók