2022.07.11.

Benedek Szilveszter: Nyakunkon a katasztrófa, Orbánék mégsem veszik komolyan a klímaválságot – Az aszály miatt tönkrement a kukorica és a napraforgó is

A Portfolio.hu írta meg, hogy idén eddig 300 ezer hektárnyi kukorica és 200 ezer hektárnyi napraforgó ment tönkre súlyos aszály miatt, de olyan szinten, hogy semmilyen termést nem tudnak ezekről a területekről betakarítani.

A Demokratikus Koalíció figyelmeztet mindenkit, nyakunkon van a katasztrófa, ezt egyedül Orbánék törvénytelen kormánya nem hajlandó tudomásul venni. Miközben hazánkban sorra száradnak ki a tavak, pusztít az aszály, tönkremegy a termés, a kormány nem hajlandó sem víztározók kialakításával, sem más módon segíteni a bajba jutott gazdákat. Márpedig, ha nem tesznek az aszály ellen, annak mi mindannyian fogjuk a kárát látni! Kötelező kormányzati feladat lenne az öntözésfejlesztés Magyarországon, rövidtávon pedig az aszálykárt szenvedett gazdák mihamarabbi kártalanítása.

Benedek Szilveszter
A DK Agrárkabinetjének vezetője