Barion Pixel
A Balaton mindannyiunké! - Az ellenzék közös nyilatkozatban áll ki a Balaton védelme mellett

A Balaton mindannyiunké! - Az ellenzék közös nyilatkozatban áll ki a Balaton védelme mellett

2022.02.15.

A Balaton mindannyiunké! - Az ellenzék közös nyilatkozatban áll ki a Balaton védelme mellett

 

Benedek Szilveszter, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján szólalt fel abból az alkalomból, hogy az ellenzék közös nyilatkozatban állt ki a Balaton védelme mellett.

„Szinte felsorolni is nehéz lenne, hogy Orbán Viktor oligarchái mennyi mindent vettek el a magyar emberektől a Balaton környékén az elmúlt évtizedben. A NER Mészáros Lőrinc vezetésével mindenre rátette a kezét, ami pár éve még mindannyiunk számára a Balatont jelentette. Orbán haverjaié lettek a tóparti kempingek tucatjai, amelyek korábban a megfizethető nyaralást garantálták magyarok sokaságának. Ikonikus balatoni szállodákat nyúltak le, egykor közkedvelt éttermekre, kikötőkre, kalandparkokra vettetek szemet.” – sorolta a politikus, kiemelve, ma a Balaton az urizáló kevesek játszótere lett, ahol az adófizetői pénzen meggazdagodott Tiborczok és társaik versenyeznek azon, hogy kinek sikerül hamarabb a magánluxuskikötőből kihajózni, miközben az itt élők véleményét évek óta semmibe veszik Orbán helytartói.

„A nyaranta idelátogató magyar családok számára pedig már egy jó balatoni lángos is lassan anyagi megterhelésnek számít. Ez az Orbán-rendszer öröksége a Balaton környékén.” – fűzte hozzá a képviselőjelölt.

Benedek Szilveszter közölte, a Demokratikus Koalíció az egyesült ellenzék pártaival közösen ezért tartja felháborítónak, hogy Orbánék a 12 éves ámokfutásuknak zárófelvonásaként még azt is ellopják, ami nem mozdítható, az ország legnagyobb tavát és környékét.

„Meg akarnak minket fosztani attól, hogy a Balaton mindannyiunké lehessen. Az Egységben Magyarországért ezért áll ki most közös nyilatkozatban a Balaton megvédése mellett. 47 nap múlva azért kell elzavarnunk Orbánt és korrupt haverjait, hogy egyszer és mindenkorra megálljt parancsolhassunk a NER balatoni előretörésének, megállíthassuk a helyi lakosok nyugalmát sértő felesleges luxusberuházásokat és megóvhassuk a tó élővilágát a további gátlástalan természetpusztításoktól. Idén nyáron a Balaton ismét a tisztességes magyar embereké lesz, a szabadstrandok valóban szabadok lesznek, a turistaszezon alatt újra a helyi kis- és középvállalkozások számíthatnak majd állami segítségre, nem pedig a NER luxusszállodái.” – magyarázta a politikus, hangsúlyozva, az ellenzék egységes: megvédik a Balatont Orbánéktól és április 3. után visszaadják azt a helyi lakosoknak, a helyi vállalkozásoknak és az idelátogató, pihenni vágyó magyar családoknak. „A Balaton ugyanis mindannyiunké!” - erősítette meg végezetül a DK-s politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok