Barion Pixel
Árnyékkormány: A magyar mezőgazdaságot már régen modernizálni kellett volna

Árnyékkormány: A magyar mezőgazdaságot már régen modernizálni kellett volna

2022.10.31.

Árnyékkormány: A magyar mezőgazdaságot már régen modernizálni kellett volna

 

Tizenkét év! Ennyi ideje lett volna az orbáni agrárkormányzatoknak, hogy a soha nem látott támogatási összegekkel felvirágoztassák a magyar mezőgazdaságot. Ezalatt az idő alatt nem hogy a nyugat, de a V4-ek is lehagyták a magyar mezőgazdaságot. Többek között Font Sándor, Lázár János, Fazekas Sándor, Farkas Sándor, Győrffy Balázs és Nagy István kudarca és felelőssége a mai fenntarthatatlan rendszer kialakítása.

Most pedig Nagy István tárcavezető azt mondta, hogy a legfontosabb cél a mezőgazdaság modernizációja, az ágazat válságállóvá tétele. Kijelentjük, hogy ezzel már elkéstek. Egy évtizedet elvesztegettek Orbán Viktor kormányai! Ez idő alatt az egykor csodált és „bezzeg” mezőgazdasággal rendelkező Magyarország a szamárpadra került. Amennyiben az elmúlt évtizedben a folyamatos ötletelés helyett a mezőgazdaság rendszerszintű problémáinak megoldására fordították volna a vezetők az energiájukat, akkor nem kellenének árstopok és nem lenne 35 százalékos az élelmiszerinfláció!

Az Árnyékkormány szerint egy felelős agrárkormányzat megkezdené a tűzoltást, és mindent megtenne annak érdekében, hogy a Bizottság minél hamarabb elfogadja a magyar KAP Stratégiai Tervet! Tegyenek meg mindent a mezőgazdaságból és nem a mezőgazdaságért élő politikai kinevezettek, hogy az általuk okozott évtizedes hátrányt Magyarország minél előbb elkezdje ledolgozni.

Benedek Szilveszter
Mezőgazdasági és vidékfejlesztési árnyékminiszter

RSS
Kapcsolódó politikusok