Barion Pixel
Benedek Szilveszter a Fidesz kihelyezett frakcióülésének helyszínén szembesíti Orbánékat a Balaton szétlopásával

Benedek Szilveszter a Fidesz kihelyezett frakcióülésének helyszínén szembesíti Orbánékat a Balaton szétlopásával

2022.02.17.

Benedek Szilveszter a Fidesz kihelyezett frakcióülésének helyszínén szembesíti Orbánékat a Balaton szétlopásával

 

Benedek Szilveszter, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében jelentkezett be Balatonfüredről, ahol a Fidesz kihelyezett frakcióülést tart a napokban. Úgy fogalmazott: itt, Balatonfüreden tartja frakcióülését a Fidesz és fiókszervezete, a KDNP és nyilván nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a Balaton mára a NER gátlástalanságának egyik kiemelt, szimbolikus helyszíne lett. „Mert ugyanolyan gátlástalanul lopnak, amilyen fék nélkül hazudnak is, bele egyenesen azoknak az embereknek a szemébe, akiktől annyi mindent elvettek az elmúlt több, mint tíz évben. Elvették tőlük az európai színvonalú egészségügyi ellátás lehetőségét, elvették a lehetőséget a nem fideszes érdekkörbe tartozó vállalkozóktól az esélyt, elvették a gyerekeinktől a jövőt, elvettek mindent, például a Balatont is. A Balaton évtizedeken keresztül a megfizethető családi nyaralások, táborozások színhelye volt, szerintem mindenkinek van ilyen emléke. Mára a fideszes kiváltságosok felparcellázták a tavat és környékét, és azt üzenik: itt másoknak nincs hely. És ennek megkoronázásaként most idejönnek szeánszozni.” – foglalta össze a politikus. Benedek Szilveszter kijelentette: a Demokratikus Koalíció kitart amellett, hogy a Balaton és környéke nem kisajátítható, nem lehet szétosztani a haverok és kiváltságosok között.

„Nem lehet a Fidesz-kormány áldozata, ahogyan az országot sem pusztíthatják tovább kedvükre. Nekünk, az együttműködő pártok politikusainak lesz feladatunk helyrehozni azt, amit Orbánék tizenkét év alatt leromboltak. Mi fogjuk visszaadni Magyarország egyik leggyönyörűbb vidékét a magyar családoknak. Sem a hazugságnak, sem a lopásnak nincs itt helye többé. Be lehet zárkózni, lehet magukat áltatni a hazugságokkal, de ez nem fog már sokáig tartani. Az áprilisi választás után ki fogjuk füstölni a fideszes kormányt az elefántcsonttoronyból, és kényszeríteni fogjuk őket, nézzenek szembe azzal, amit az országgal műveltek.” – magyarázta a politikus.

A DK jelöltje arra is kitért, hogy miközben Orbán és a fideszes bűnszervezet odabenn luxuskörülmények között készül az aljas, hazugságokra épülő kampányra, addig idekinn sem áll meg az élet.

„Magyar családok, vállalkozások, munkavállalók itt a Balaton környékén is küzdenek nap mint nap a megélhetésért, boldogulásért, jövőért. És eközben azzal szembesülnek, hogy ha nem a fideszes kiváltságosok körébe tartoznak, akkor esélyük sincs arra, hogy normálisan, szabadon éljenek, alapítsanak családot, építsék az életüket, mert kitúrják őket arról a földről, ahol már a szüleik, nagyszüleik is éltek, gyereket neveltek, iskolába jártak, dolgoztak, vállalkozásokat indítottak, földet műveltek. Mindezt azért, mert Orbánék abban a tévedésben élnek, hogy büntetlenül kisajátíthatnak mindent, amit csak akarnak. Ennek fogunk egyszer és mindenkorra véget vetni.” – mondta zárásként Benedek Szilveszter.

RSS
Kapcsolódó politikusok