Barion Pixel
1979-ben születtem, pedagógus szülők gyermekeként. 2002-ben az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán jogász diplomát, 2017-ben a CEU-n MBA (Master of Business Administration) diplomát, majd 2018-ben nemzetközi (ACCA) pénzügy, számvitel képesítést szereztem. Több nyelven beszélek: angol nemzetközi felsőfok, orosz középfok.
Dolgoztam jogászként ügyvédi irodában. 2010 és 2019 között az újpesti MSZP frakcióvezetője voltam, 2007-től 2010-ig Újpest alpolgármestereként láttam el feladataimat. 2014 és 2019 között a fővárosi Közbeszerzési Bizottság elnökeként dolgoztam. 2019. október végétől politikai tevékenységemet a Demokratikus Koalícióban folytatom.
Eddigi politikai pályafutásom alatt kezdeményezője voltam több Újpestet érintő változásnak. Többek között a Főtér-, Virágváros-, Öko-programnak, a Király utcai sétány kialakításának, az új Gyermekszakrendelő és az Újpesti Közterület-felügyelet létrehozásának valamint Karácsonyi Vásár bevezetésének. Az Anyai fájdalom szobrának visszaállítására és Kelemen Gyula szobrának állítására is én tettem javaslatot.
Jelenleg költségvetésért, városüzemeltetésért és projektmenedzsmentért felelős alpolgármesterként látom el feladataimat Újpesten, illetve újpesti önkormányzati képviselőként is dolgozom.
Feleségemmel és két kislányommal Újpesten élek. Hobbim a horgászat, a természetjárás és a sport.
Kapcsolódó cikkek és videók