Barion Pixel

1974-ben születtem Budapesten.

1993-ban érettségiztem a Belvárosi tanoda Alapítvány gimnáziumában. A gimnázium lapjában rendszeresen megjelentek írásaim. Az írás szeretete a középiskola elvégzése után is megmaradt, a Tollpróba Újságíró Iskola elvégzése után több lapban is megjelentek írásaim.

Tizenöt évesen kezdtem versenytáncolni, amatőrként Jász-Nagykun-Szolnok megye bajnoka, profiként magyar bajnoki bronzérmes voltam latin-amerikai táncokban. Az aktív versenyzés befejezése után edzőként és pontozóbíróként tevékenykedtem.

2002-be szereztem diplomát a Berzsenyi Dániel Főiskolán, végzettségem művelődésszervező és andragógus. Korrektorként dolgoztam a La Ventana kiadónál, újságírója és olvasószerkesztője voltam a Táncmámor magazinnak. 2006-tól 2010-ig az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkárságán voltam referens, 2011-ben egy hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programban vettem részt mentorként. 2018 óta a Demokratikus Koalíció parlamenti frakciókoordinátora vagyok.

1999-ben kezdtem aktívan foglalkozni a politikával. Részt vettem választási kampányokban, alapító tagja voltam az MSZP zuglói ifjúsági alapszervezetének. 2019-ben lettem tagja a Demokratikus Koalíciónak, 2020-ban a DK Pest megye 11. választókerületének elnökévé választottak.

Házas vagyok, hobbim az olvasás, a tánc és a lakásfelújítás. Elkötelezett állatvédő vagyok, három kutyám és két cicám van.

 

Kapcsolódó cikkek és videók