Jánosi-Lesi Ágota: Egy szórakozóhely vezetője elorozta a sérült állatokkal foglalkozó menhely területét – Ennyit ér Orbán Viktornak az állatvédelem

2023.03.17.

Évek óta tartó harc végére került pont Siófok-Törekiben a Dharma Ló Menedék Alapítvány területéről, amely sérült, vágóhíd elől megmentett lovaknak ad otthont, gondozza őket, és biztosítja számukra a minőségi életet. A tulajdonosi vita lezárultával a menhely működése is veszélybe került, miután a fideszes kormányhivatal döntése szerint Barna György, a Siófok Plázs szórakozóhely vezetője nyerte el a területet.

A Demokratikus Koalíció szerint ez is jelzi, hogy Orbán Viktornak a saját oligarchái kiszolgálása fontosabb, mint az ártatlan állatok egészsége és élete. Hiába volt a Dharmának előszerződése a vásárlásra, Barna Györgynek megtetszett a terület, és birtokegyesítés indokával elorozta a földet. Az már nem érdekli, hogy mi lesz az ott gondozott állatok sorsa, és hogy ennek köszönhetően jó ideig más állatokat sem fognak tudni befogadni. Orbán Viktor Magyarországán az állatvédelem csak egy jól hangzó szlogen, egy jó PR-akció karácsony előtt, a valóság azonban most kegyetlenül szembejött: amikor tényleges cselekvésre van szükség, a kormány becsukja a szemét.