Jánosi-Lesi Ágota: Hol vannak a beígért állatvédelmi támogatások? – A kormány 12 év után is csak üres kampányszlogenként gondol az állatok védelmére

2022.02.02.

Azok után, hogy Orbán Viktorék az elmúlt 12 évben tétlenül nézték, ahogyan a magyarországi állatvédelem, köztük a Dabas és környéki civil állatvédők helyzete folyamatosan nehezedik, a kormány a választásokhoz közeledve hirdette meg tavaly december végén egy új támogatási rendszer bevezetését. De hiába telt el több mint egy hónap a Magyar Közlönyben megjelent felületes ígéretek óta, az állatvédelem szereplői továbbra sem kaptak részletes tájékoztatást a pályázati rendszerrel kapcsolatban és semmilyen előrelépés nem történt az ügyben.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű, a disznóöléseken büszkén pózoló Orbán Viktor számára az állatvédelem sem több üres kampányszlogennél. Felháborító, hogy bár joggal reménykedhettek a magyarországi állatmentésben és állatvédelemben hősies munkát végző szervezetek, hogy egy évtized után majd talán végre érdemi támogatást kapnak, a kormánynak valójában esze ágában sincs segíteni. A DK szerint a kormányváltást követően a magyarországi állatvédelmi szabályozások és támogatások terén is drasztikus változásokra van szükség. Nem lehet ugyanis, hogy azok, akik az év 365 napján mentik és védik a kiszolgáltatott, elesett jószágokat, csupán a választások előtt néhány héttel kapjanak soha be nem teljesülő üres ígéreteket.

Jánosi-Lesi Ágota
Az egységes ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje Pest megye 11. választókörzetében