Barion Pixel
Jánosi-Lesi Ágota: A Délegyházán és környékén élőknek is jár a normális, európai színvonalú közlekedés!

Jánosi-Lesi Ágota: A Délegyházán és környékén élőknek is jár a normális, európai színvonalú közlekedés!

2022.02.05.

Jánosi-Lesi Ágota: A Délegyházán és környékén élőknek is jár a normális, európai színvonalú közlekedés!

 

Jánosi-Lesi Ágota, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje szombati sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy a VEKE – Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület – számolt be Facebook oldalán azokról az áldatlan állapotokról, amik a vasúti közlekedést jellemzik Pest megye környékén, így például Délegyházán.

 

„Itt lehet átszállni a vonatpótló buszokra az utasoknak, az épülő Budapest-Belgrád vasútvonal rekonstrukciója miatt ugyanis vágányzár van ezen a szakaszon. A közösségi portálon közzétett képek magukért beszélnek: sáros-gödrös-kátyús, útszéli „buszmegálló”, bármiféle védett váró nélkül, kidőlt oszlop-dekorációval megspékelve. Ennyire becsülik ma Magyarországon az utasokat. Mindezt egy milliárdokba kerülő, az unokáinkat is adósságba verő beruházás miatt.” – ismertette a politikus.

 

Jánosi-Lesi Ágota kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint a Délegyházán és környékén élőknek is jár a normális, európai színvonalú közlekedés.

 

„Pest megye 11-es választókerületének országgyűlési képviselőjelöltjeként felháborítónak tartom, hogy egy gigaberuházásba annyi nem fér bele, hogy kulturált körülményeket teremtsenek azoknak az utasoknak, akik nap mint nap kénytelenek ezen a vonalon utazni, munkába, iskolába, ügyet intézni, és még ráadásul kőkemény pénzeket is fizetnek ezért a szolgáltatásnak nevezett arculcsapásért. Az április 3-i választás után, az új kormány ebben a kérdésben is rendet tesz, mert nekünk a magyar emberek kényelme a fontos, nem pedig azok a milliárdos pénznyelő beruházások, amikkel a keleti diktatúrák előtt lehet áldozni, és amikből persze bőségesen jut pénz a haveroknak is.” – hangsúlyozta a DK jelöltje.

 

Jánosi-Lesi Ágota elképesztőnek nevezte, hogy egy 750 milliárd forintos munkából nem jutott arra pénz, hogy egy szélfogót, egy padot, vagy egy normális peront kialakítsanak, hogy télvíz idején ne a sárban tapicskolva, szélben álldogálva várják az utasok a vonatpótló buszt.

 

„Nyilván, ha mindezt kialakítják, akkor annyival kevesebb maradt volna a zsebekben. Persze mindez a fideszes elvtársakat, a jelenlegi felelősöket kevéssé érdekli, ők nem járnak vonattal, a szolgálati autókból – na meg a felsőbbrendűség fekete napszemüvege mögül - pedig ki sem látnak. És mindez miért? Egy olyan beruházás miatt, ami soha, de soha nem fog megtérülni a magyar embereknek, sőt, még az unokáink is a hiteleket fogják nyögni.” – mondta zárásként a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok