Barion Pixel

1976-ban születettem a ma már Komáromhoz tartozó Szőnyben. Édesanyám saját trafikot vezetett, ott olvastam már fiatal koromtól a napi- és hetilapokat, lettem nyitott a közélet iránt. Édesapám állatfelvásárlóként, majd pincérként dolgozott. Egy fiatalabb lánytestvérem van.
Házas vagyok, kislányommal és feleségemmel Vértesszőlősön élünk. Velünk él menhelyről elhozott kutyánk is, aki a Mézga család iránti rajongásból a Blöki nevet kapta.

1991-ben fejeztem be általános iskolai tanulmányaimat a komáromi Klapka György Általános Iskolában, ahol az első választott diákönkormányzat vezetője lettem.
1995-ben érettségiztem a komáromi Jókai Mór Gimnáziumban. Itt is diákönkormányzat-vezető voltam. Amellett, hogy több tantárgyból értem el megyei szinten sikereket (történelem, nyelvtan, kémia, fizika) a kosárlabda csapat kapitánya is voltam. A kosárlabda hozta össze baráti körömet is, akikkel azóta is rendszeresen együtt kosarazom, nemrég még megyei bajnokságban is játszottunk.

1998-ban a győri Széchenyi István Főiskolán (ma már Széchenyi Egyetem) szereztem kiváló diplomát pénzügy szakirányos közgazdászként.
2002-ben az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen diplomáztam cum laude minősítéssel jogászként.
Jelenleg a Széchenyi Egyetemen befejezett vezetés-szervezés MsC képzéshez írom diplomamunkámat.
Fiatalkoromtól kezdve besegítettem édesanyám trafikjában: árubeszerzésben, kiszolgálásban.
Egyetemi tanulmányaim alatt bankban és tanácsadó cégnél dolgoztam részmunkaidőben, hogy önálló jövedelemre tegyek szert.

2004-től multinacionális vállalatoknál dolgoztam. Jól ismerem a gyárban dolgozók helyzetét, életét.
Először a Foxconn tajvani tulajdonú vállalatnál előbb projektmenedzser, majd a projektmenedzserek és projektmérnökök csapatát vezettem.
Utána a Komáromi Ipari Park Szolgáltató Kft. Ügyvezetője voltam, majd a Nokia komáromi gyárában projektmenedzser. Itt én feleltem az első csúcskategóriás telefon bevezetéséért. Rövid oroszlányi autóipari kitérő (Wescast) után Magyarország vezető telekommunikációs cégénél helyezkedtem el.
Az utolsó négy évben az adatvédelmi felkészüléssel és működéssel foglalkozó projekt üzleti oldali vezetője voltam, előtte egy projektemet nemzetközi díjjal is jutalmazták.
2021-ben itt megszűnt munkaviszonyom, jelenleg diplomamunkám írása mellett a 2022-es kampányra készülök.

Egyetem utolsó évében kezdtem el érdeklődni aktívan a politika iránt, de kiskoromtól kezdve foglalkoztatott a közélet. Az egyetem befejezése egybeesett a 2002-es választással. Beléptem a Fiatal Baloldalba.
2003-ban csatlakoztam az MSZP-hez.
2006-ban bekerültem listáról a komáromi képviselő testületbe és a Komárom-Esztergom megyei közgyűlésbe. Megtapasztaltam és megtanultam a képviselői munkát.
A Demokratikus Koalícióhoz megalakulásakor csatlakoztam.
Európai magyarnak tartom magam, hamarabb hirdettem Európa szlogennel rendezvényeimet, mint a párt.
2014-től újra a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés tagja vagyok.
2019-től az összellenzéki frakció vezetője vagyok.
2019-től az Európai Unió Régiók Bizottságának magyar póttagja vagyok. A kialakított munkamegosztás alapján a Demokratikus Koalíciót én képviselem a Természeti Erőforrások Bizottságában, ami a vidékfejlesztéssel, mezőgazdasággal, környezetvédelemmel foglalkozik.

Kiemelten fontos számomra a környezetvédelem.
Aktívan részt veszek a tatai Öreg-tó körüli botrányok megismertetésében.
Legutóbb Dobrev Klárával beszéltem a helyszínen arról, hogyan akarja elvenni az orbáni oligarcha-birodalom a helyiektől a város természeti és épített értékeit. Fontosnak tartom a barnamezős beruházásokat, hogy ne az értékes földeket alakítsuk át ipari területté, mikor nagyon sok helyen van elhagyatott terület.
Baloldaliként nem nézem jó szemmel, hogyan nő a különbség a legszegényebbek és a leggazdagabbak közt. A hajléktalanok és az elesettek támogatását nem tartom megfelelőnek, mint ahogy a munkavállalók kiszolgáltatottságát sem. Az ipari parkok dolgozóinak biztonságát, mivel én is ott dolgoztam éveken keresztül, szívemen viselem.
A megyei közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjeként célom, hogy Tatabánya az új Európai Uniós ciklusban is súlyához megfelelő mértékű támogatáshoz jusson, erről már egyeztettem is Szűcsné Posztovics Ilona polgármesterrel.
Szakdolgozatomat a magyar nyugdíjrendszerről írtam. Azóta is foglalkozom a témával. A magánnyugdíjpénztárak megszüntetését a legnagyobb bűnnek tartom. A minimálnyugdíj emelését és az európai minimálnyugdíj bevezetését pártolom.

2018-ig a Komárom-Esztergom megyei kosárlabda bajnokság állandó résztvevője voltam.
Tagja vagyok a Mensa HungarIQa egyesületnek.
Adományaimmal rendszeresen segítem a Szent Borbála kórházat, beteg gyermekekkel foglalkozó alapítványokat és környezetvédelmi akciókat segítek.

Kapcsolódó cikkek és videók