Barion Pixel
Dr. Konczer Erik: Több tízezer forinttal is drágulhatnak a havi hiteltörlesztők Matolcsy és Orbán miatt

Dr. Konczer Erik: Több tízezer forinttal is drágulhatnak a havi hiteltörlesztők Matolcsy és Orbán miatt

2022.03.24.

Dr. Konczer Erik: Több tízezer forinttal is drágulhatnak a havi hiteltörlesztők Matolcsy és Orbán miatt

 

Dr. Konczer Erik, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy így 2022 márciusára már egyértelműen leszögezhető: 12 év Fidesz-uralom után Magyarország Európa szegényháza lett.

„Soha nem látott mélyrepülésben vagyunk, mindez köszönhető az Orbán-Matolcsy tengely totális alkalmatlanságának, a kudarcos gazdaságpolitikának, és persze nem utolsó sorban az ipari mértékű lopásnak, hogy milliárdszámra tűnnek el a fideszes zsebekben a közpénzek. És mindemellett naponta jönnek a hírek, hogy milyen újabb és újabb terhek húzzák a becsületes munkából élő magyar emberek hátát. Most éppen legújabban a hiteltörlesztések fognak emelkedni az MNB kamatemelése miatt, több tízezer forintokkal várhatóan.” – foglalta össze a DK jelöltje.

Dr. Konczer Erik kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint véget kell vetni annak a rendszernek, ahol a magyar családok élete nem könnyebb lesz, nem Európához közelít az életszínvonal, hanem folyamatosan romlik a helyzet.

„A kamatemelés az összeomló gazdaságpolitika egyenes következménye, a sok éves alkalmatlan és felelőtlen gazdálkodás eredménye. Az április választás után, a kormányváltást követően az új kormány feladata lesz, hogy előkészítse a stabil és erős euró bevezetését és megszabadítsa a magyar családokat a folyamatos drágulás hatásaitól. Ez ugyanis a megoldás, nem a kamatemeléssel való sakkozás, nem a vékony sebtapaszok ragasztgatása, és főleg nem a magyar emberek átverése.” – szögezte le a politikus.

Konczer arra is kitért, hogy olyan országban, ahol csak hosszú évek kínkeserves munkájával, hitelekkel juthatnak lakáshoz a fiatalok, elképesztő az a felelőtlenség, hogy a napról napra kevesebbet érő fizetésből plusz tízezreket kell még havonta rászámolni a törlesztésekre.

„Lehet, hogy a fideszes világban mindenkinek alanyi jogon jár minimum egy vadászkastély, és az óvodás gyerekek is luxuslakóparki ingatlanokkal rendelkeznek, a nagy magyar valóság ezzel köszönőviszonyban sincs. A kormányváltás után ezen is változtatni fogunk, mert a magyaroknak is jár a méltó lakhatás, a kiszámítható jövő, az európai életszínvonal.” – fűzte hozzá zárásként a DK-s politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok