Barion Pixel
 2021-ben több tízmilliárd forintot akar elvenni a budapesti kerületektől - Védjük meg Budapestet Orbántól!

2021-ben több tízmilliárd forintot akar elvenni a budapesti kerületektől - Védjük meg Budapestet Orbántól!

2020.06.11.

 2021-ben több tízmilliárd forintot akar elvenni a budapesti kerületektől - Védjük meg Budapestet Orbántól!

 

Trippon Norbert, a Demokratikus Koalíció budapesti szervezetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: tavaly október óta tisztán látni, hogy az aljas Orbán-rezsim minden létező eszközzel próbál bosszút állni a budapestieken. 

 

“Lehet, hogy ez elsőre erőfitogtatásnak tűnik, de ha benézünk az álarc mögé kristálytisztán kiderül: a kormány gyávaságból és gyengeségből próbálja csattogtatni az ostort, mert félnek. Orbánék tavaly októberben beijedtek, mert szembesültek a vereséggel és a kudarccal, szembesültek azzal, hogy ők is leváltható percemberek, és nem lesznek uralkodók örökké. Láthattuk a koronavírus-járvány ideje alatt is, mennyire jellemtelen a kormány. Sorsukra hagyták az önkormányzatokat, nyakukba varrták a felelősséget, és nemhogy támogatást nem adtak ehhez, de zseniális módon még többet akartak kifacsarni. Hiszen az ingyen parkolás a kerületeknek jelent bevételkiesést, akárcsak a  gépjárműadó totális elvonása. Mindeközben pedig az Orbán-rezsim ingyenélő kormánya elvárja, hogy helyettük is oldjunk meg mindent.” - sorolta a politikus. 

 

Trippon kijelentette: a Demokratikus Koalíció tiltakozik az ellen, hogy több tízmilliárd forintot akarnak elvenni Budapesttől. 

 

“Mi, európai magyarok megvédjük a kerületeinket, megvédjük Budapestet, megvédjük a főváros lakóit a gyáva, gyenge kormánytól, amelyik egyre több és több bőrt akar lehúzni rólunk. Mi nem az Orbán-rezsim élősködő oligarcháinak feneketlen pénzéhségének fogjuk alávetni magunkat, nem erre esküdtünk fel. A mi feladatunk, hogy vigyázzunk a városunkra, a kerületeinkre. A mi dolgunk, hogy olyan felelősséggel vezessük a ránk bízott kerületeket, hogy ne a tartalékainkat felélve vegetáljunk még évekig, hanem biztonságban, gyarapodva, okosan irányítsunk. Nem fogjuk szó nélkül elnézni, hogy újabb és újabb indokokkal talicskázzák ki tőlünk a közpénzmilliárdokat, azért, hogy utána ezek valahogy eltűnjenek a fideszes oligarcháknál ilyen-olyan címszóval kiosztva. “ - közölte a fővárosi politikus. 

 

Trippon Norbert hangsúlyozta: azért álltak ki ma Budapest-szerte a polgármesteri hivatalok elé táblákkal, hogy megmutassák, nem dőlnek be a kormánynak, pontosan tudják, mekkora pitiáner alakok, és hogy az ostorpattogás mögött valójában mennyire gyengék. 

 

“Nem csaphatnak be többé senkit. Mindenkinek megmutatjuk, milyen rablást végez a kormány, mennyit akarnak elvenni Budapest lakóitól. Mert tévedés ne essen, ezt a pénzt tőlük veszik el, a rendelőintézetektől, az óvodáktól, bölcsődéktől, vállalkozásoktól, idősektől, fiataloktól, családoktól, az emberektől. Azoktól az emberektől, akik a fideszes politikusoknak mit sem számítanak.” - mondta zárásként Trippon.  

RSS
Kapcsolódó politikusok