Rónai Sándor: Szijjártó Péter behívatta már a török nagykövetet a török diktátor emberei által Budapesten megvert magyar férfi ügyében?

2023.08.21.

A Magyar Narancs írta meg, hogy a Magyarországra látogató Erdogan török diktátor emberei bántalmazhattak egy magyar férfit Budapesten, akit a TEK-nek kellett kimentenie.

Az Árnyékkormány azonnali magyarázatot követel a kormánytól: hogyan lehetséges az, hogy a török diktátor emberei megvernek egy magyar embert Magyarországon, a magyar kormány pedig síri csöndben nézi végig mindezt? Hogyan lehetséges az, hogy a hazánk európai szövetségeseivel szemben rendszeresen kirohanó Szijjártó Péter külügyminiszter még nem hívatta be a török nagykövetet? Az Orbán-kormány „barátainak” mindent szabad, magyarokat verni is? Ezek után esetleg Vlagyimir Putyint is szívélyesen meghívják Orbánék egy ünnepi magyarverésre két ukrán város elpusztítása között?

Az Árnyékkormány szerint az eset világosan megmutatja, hogy milyen jövőt szán a magyaroknak az Orbán-rendszer: az illiberális rendszerek diktátorai előbb-utóbb erőszakkal rontanak rá a velük egyet nem értőkre. Ezért fontos, hogy Magyarországon van Árnyékkormány és van kormányzóképes alternatíva, amely visszavezetheti hazánkat az európai demokráciák közé.