Barion Pixel
Sebián-Petrovszki László: Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit 

Sebián-Petrovszki László: Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit 

2022.10.22.

Sebián-Petrovszki László: Jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit 

 

Sebián Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártelnöke sajtótájékoztató keretében ismertette, hogy jogerős bírósági ítélet ellenére sem hajlandó kiadni a szervező cég a tavaly augusztus 20-i állami rendezvények számláit és szerződéseit

Nagyon kínos dolgok állhatnak a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség guruló turuljai mögött, mert a szervező cég jogerős ítélet után sem hajlandó kiadni a szerződéseket.” – fogalmazott a politikus.

Sebián-Petrovszki László felidézte, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjeként, pártigazgatójaként először közérdekű adatigényléssel fordult a tavaly augusztus 20-i állami ünnepség kapcsán az azt szervező céghez, hogy adják ki a giccsparádéval kapcsolatos szerződéseket.

„Ők ezt – ahogyan számítani is lehetett rá – megtagadták. Ezt követően fordultam bírósághoz, hogy kipereljem a kért iratokat.” –emlékeztetett a politikus, hozzátéve, ennek során a Fővárosi Törvényszék első, majd pedig a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására.

„Akkor Önöknek ígéretet is tettem rá, hogy amint megkapjuk ezeket a szerződéseket, azonnal nyilvánosságra is hozzuk. Hogy ez mindeddig nem történt meg, nem rajtam, rajtunk múlott. Az adatszolgáltatásra kötelezett Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. nem hajlandó teljesíteni kötelezettségét, és a Kúriához fordulnak, így kérik a végrehajtás felfüggesztését.” – foglalta össze a DK politikusa.

Sebián-Petrovszki László úgy fogalmazott, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjeként, pártigazgatóként, de egyébként adófizető magyar állampolgárként is kérdezi: mi takargatnivalója van az állami ünnepet szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt-nek, hogy két bírói ítélet után sem hajlandóak teljesíteni a kötelezettségüket, és kiadni az ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket?

„Vajon milyen kínos dolgok állhatnak a gurulós turul, az újhullámos csodaszarvas és a metálos Szent István mögött? A Demokratikus Koalíció eddig sem, ez után sem hagyja annyiban az ilyen nyilvánvalóan mutyizós ügyleteket, és továbbra is tartjuk, hogy minden egyes kiperelt szerződést közzé fogunk tenni, hogy más is értesüljön arról, milyen bizniszek folynak a sógorok között.” - sorolta a pártigazgató.

Sebián-Petrovszki László azt is felidézte, hogy az ominózus augusztus 20-i giccsparádé napokig közviccelődés tárgya volt nem csak a sajtóban, hanem a magánbeszélgetésekben is.

„De azon túl, hogy nevetséges ez az álmagyarkodós sámánromantika, az is egyértelmű volt már a kezdetektől, hogy ez a cirkusz nem kevésbe kerül a magyar embereknek. Orbánék ízlésvilágát ne vitassuk, bár ezt nyugodtan csinálhatnák otthon a négy fal között is, nem lett volna muszáj elárasztani Budapest utcáit a giccsparádéval. A nagyobb baj, hogy a mi pénzünkből, az adófizetők pénzéből művelték ezt. És ezért fogunk mindent megtenni, akkor is, ha a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. a Kúria szoknyája mögé is igyekszik bújni.” – fűzte hozzá a DK politikusa.

 

Sebián-Petrovszki László
A DK országgyűlési képviselője

RSS
Kapcsolódó politikusok