Barion Pixel
A fideszes kegyencek tobzódnak az Orbánák által lenyúlt egyetemek kuratóriumaiban és felügyelőbizottságiban - A DK minden adatot kiperel

A fideszes kegyencek tobzódnak az Orbánák által lenyúlt egyetemek kuratóriumaiban és felügyelőbizottságiban - A DK minden adatot kiperel

2021.03.21.

A fideszes kegyencek tobzódnak az Orbánák által lenyúlt egyetemek kuratóriumaiban és felügyelőbizottságiban - A DK minden adatot kiperel

 

Dr. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, sajtótájékoztatón emlékeztetett: nem kis felháborodást váltott ki az egyetemek privatizálása, és természetesen az is kiderült, hogy a Fidesz-kormány nem a felsőoktatás iránti szeretetből lépte meg ezt. 

“Sokkal inkább azért, mert  az egyetemek kuratóriumába és felügyelőbizottságaiba rengeteg csókost lehetett beültetni. A DK korábban kiperelte az ezzel kapcsolatos adatokat, ezekből pedig feketén fehéren kiderül, hogy melyik haver mennyi pénzt vesz fel “szorgos munkája” után, és hogy ki próbál politikai nyomást gyakorolni az egyetemekre. - magyarázta a képviselő, kiemelve: a  Marek József Alapítvány kuratóriumi elnöke például Náray-Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének elnöke, régi NER-harcostárs. Böszörményi Nagy Gergely, a NER egyik kedvenc ügyvédje, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnökeként,1.205.000- Ft/hó díjazásban részesül. Scheer Sándor, a Fradi Aréna kivitelezője szintén a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Alapítvány kuratóriumi tagjaként 1.205.000- Ft/hó visz haza. 

Oláh Lajos elmondta: a Demokratikus Koalíció nem fogja annyiban hagyni, hogy a privatizált egyetemek alapítványitól milliós fizetéseket talicskázzanak haza azok a fideszes csókos haverok, akiket beültettek a készbe. 

 

“Mi, európai magyarok addig fogunk harcolni, míg minden egyes szelet papírt, számlát, kifizetést ki nem perelünk. Mindenkinek joga van tudni, hogy mennyi pénzt lopnak el az intézményesített lenyúlás rendszerében a haverok. Ez a pénz ugyanis a mi pénzük, mindenki pénze, olyan közpénz, amit a magyarok boldogulására, jövőjére kellett volna fordítani.” - közölte Oláh, hozzátéve: Orbánák azonban más utat választottak, mint 2010 óta mindig, ez pedig nem maradhat titokban, vagy büntetlenül, ha rajtuk  múlik. 

“Azt is el kell mondanom, hogy a Demokratikus Koalíció hiába kérte ki az egyetemi alapítványok adatait, nem mindenki érezte kötelezőnek válaszolni. Viszont amit tudunk, hogy Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagjai: Zambó Péter, az erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Ugró Sándor, a Kiskunsági Nemzeti Park igazgatója, Macsek Lajos, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgatója és Csóka Péter, a FAO Erdészeti Bizottságának elnöke. A Felügyelő Bizottságba Tóth Gábor, az Ipolyerdő  gazdasági és termelési vezérigazgató-helyettese, Csóka György, a NAIK-Erdészeti Tudományos Intézet tudományos tanácsadója és Szabó István, az OTP Agrárágazati Igazgatóságának ügyvezető igazgató-helyettese kapott megbízást.” - sorolta a politikus, leszögezve, ők ugyan nem kapnak tiszteletdíjat a munkájuk után, akárcsak Varga Judit miniszter a  Miskolci Egyetemen, de nyilvánvaló, hogy politikai befolyást gyakorolnak ezekben a felsőoktatási intézményekben. 

RSS
Kapcsolódó politikusok