Barion Pixel
Újabb milliárdokat kaptak a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák

Újabb milliárdokat kaptak a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák

2021.01.13.

Újabb milliárdokat kaptak a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák 

 

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagja szerdai sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy mint azt a 24.hu megírta, újabb milliárdokat osztott szét a kormány a turizmusban tevékenykedő fideszes oligarchák között. 

 

“Másfél milliárdot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egy milliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság, de jutott pénz egy Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter üzleti körébe tartozó vállalkozónak is. Ezek vissza nem térítendő támogatások, amelyeket a fideszes oligarchák rendre úgy kapnak meg a járvány kezdete óta, hogy nem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsájtják.” - sorolta az EP-képviselő, emlékeztetve arra is, hogy így tett Mészáros Lőrinc is már a járvány kezdetén, hiába kapott milliárdokat a kormánytól. 

 

“Ez nem válságkezelés, ez egyszerű oligarchamentés, a magyarok pénzének nyílt szétlopása.” - tette hozzá a politikus. 

 

Rónai Sándor kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint nem oligarchamentésre, hanem válságkezelésre; a magyar vállalkozások, a dolgozók, az elbocsájtottak, a családok és az idősek támogatására kellene költeni az adóforintokat. 

 

“A DK EP-képviselőjeként és a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság oligarchastruktúrák elleni harc jelentéstevőjeként arra fogok javaslatot tenni, hogy alaposan vizsgáljanak ki minden ilyen költést. Az EU nem az oligarcháknak és a milliárdos fideszes elitnek küldi a támogatásokat, hanem a tisztességes, becsületes magyar polgároknak.” - ismertette az EP-képviselő. Rónai hangsúlyozta, az oligarchastruktúrák elleni harc jelentéstevőjeként garantálja, hogy az összes vissza nem térítendő támogatást kapó fideszes oligarcha aktája ott lesz az EU asztalán.

 

Rónai Sándor megfogalmazása szerint a kormány minden ilyen pénzszórást úgy kommunikál, hogy csak a válságot kezeli és segíti a rossz helyzetben lévő turisztikai vállalkozásokat. 

 

“Kár, hogy közel sem erről van szó, hanem egyszerű oligarchamentésről. Emlékezetes, hogy amikor Mészáros Lőrinc érdekeltsége, a Hunguest Hotels több mint 17 milliárdos támogatást kapott a kormánytól, rögtön elbocsájtotta dolgozói több mint felét, 850 embert. Ne legyenek kétségeink, nem különb Mészárostól a többi fideszes oligarcha sem.” - foglalta össze Rónai, kiemelve, hogy éppen az ilyen oligarchastruktúrák elleni harc jelentéstevője lett az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságában, így ezekre a költésekre is rá fogja irányítani a figyelmet Európában.

RSS
Kapcsolódó politikusok