Azonnal ki kell zárni a Fideszből a bűncselekmény elkövetésén tetten ért Szájer Józsefet - A DK Orbán Viktor állásfoglalását várja

2020.12.02.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: Szájer József illegális, drogos, csoportos szexorgiája sok kérdést vet fel, amelyekre leginkább Orbán Viktor tartozik válasszal az országnak.

“Szájer személyében a Fidesz egyik alapítója, az új, úgynevezett keresztény szellemiségű Alaptörvény írója, és nem mellesleg egy mai napig Fidesz-tag került összeütközésbe a törvénnyel és próbált meg elmenekülni a hatóságok elől. Nyilvánvaló, hogy ez az ügy nem maradhat további következmények nélkül.” - tette hozzá a szóvivő.

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor válaszokkal tartozik az országnak: mi lesz Szájer József sorsa azok után, hogy bűncselekmény elkövetése közben tettenérték, és az illegális, drogos csoportos szexorgiával szembement mindazzal, amire hivatkozva a Fidesz 10 éve tönkreteszi az országot?

“A kettő bármelyikének elegendőnek kellene lennie ahhoz, hogy Szájert kizárják a Fideszből! Őt is inkább eldugják a nyilvánosság elől, mint a pedofil Kaleta Gábort vagy a korrupt, szintén szexorgiázó Borkai Zsoltot, ha már az egészet eltitkolni nem sikerült? A DK azt követeli, hogy Szájer Józsefet még a mai napon zárják ki a Fideszből!” - hangsúlyozta a DK szóvivője.

Barkóczi Balázs arra is kitért, ha a történtek után valaki magyarázattal tartozik az országnak, az éppen Orbán Viktor.

“10 éve hallgatjuk, hogy milyennek kell lennie a családnak, mik a hagyományos és kívánatos nemi szerepek, és hogy a liberalizmus a család szentségére tör. Orbán Viktor szerint talán illegális, drogos, csoportos szexorgiákra járni férjként és apaként megfelel a keresztény-konzervatív értékeknek? Drogot birtokolni megfelel ezeknek az értékeknek? A gránitszilárdságú alaptörvénybe esetleg nem akarják beleírni, hogy a nagy keresztény értékek csak addig fontosak, amíg el nem alszik a feleség, meg a gyerekek, mert utána mindent szabad? Vagy csak a fideszeseknek szabad?” - sorolta Barkóczi, hozzátéve: Orbán Viktor ne legyen gyáva, hanem álljon az ország elé és válaszoljon!