Barion Pixel
A magyar érdek: Orbánnal nem alkuszunk!

A magyar érdek: Orbánnal nem alkuszunk!

2020.07.17.

A magyar érdek: Orbánnal nem alkuszunk!

A törvények mindenkire kötelezőek, ez egyértelmű. A jogállamiság pedig azt jelenti, hogy a törvények a hatalomra is kötelezőek, ugyanis ez védi meg az állampolgárokat a hatalom túlkapásaitól. Orbán csak azt szereti, ha a törvény másokat kötelez, ám azt elutasítja, hogy őt is bármi kötelezze. Ezért utasítja el a jogállamiságot.

Mi pedig, az Európai Parlament szociáldemokrata frakció képviselői azt akarjuk, hogy a törvény az állammal szemben is megvédje polgárait, és éppen ezért küzdünk a jogállamiságért. Azt akarjuk, hogy se a magyar adófizetők nehezen befizetett adóit, se az EU-támogatásokat ne lehessen Orbánéknak zsebre vágniuk. Ezért számunkra elengedhetetlen, hogy a jogállamiság feltétele legyen az európai támogatások kifizetésének.

Az Európai Tanács ülését megelőzően számos képviselőtársunkkal együtt levelet intéztünk az Európai Parlament elnökének, az európai szocialista pártcsalád biztosainak, illetve miniszterelnökeinek és az Európai Szocialista Párt elnökének. Ebben ismét leszögeztük, hogy nem alkuszunk: kizárólag akkor szavazzuk meg a hétéves költségvetést és az újjáépítési csomagot az Európai Parlamentben, ha abban a jogállamiság feltétele kikerülhetetlenül szerepel. Felhívásunkat tizenkilenc tagállam képviselői írták alá. Mára ők is tudják, amit mi már régóta tudunk: Orbánnal nincs alku. Hatalmas küzdelem vár ránk, és mi megküzdünk az igazunkért. Ez a haza érdeke.

 

Dobrev Klára (DK)

                                                                                      Ujhelyi István (MSZP)

Molnár Csaba (DK)

Ara-Kovács Attila (DK)

Rónai Sándor (DK)

RSS
Kapcsolódó politikusok