Barion Pixel
A Demokratikus Koalíció támogatja az Európai Bizottság gazdaságvédelmi intézkedéseit

A Demokratikus Koalíció támogatja az Európai Bizottság gazdaságvédelmi intézkedéseit

2020.03.26.
A Demokratikus Koalíció támogatja az Európai Bizottság gazdaságvédelmi intézkedéseit

 
Mindenki látja, hogy a koronavírus-járvány óriási terhet ró valamennyi uniós tagországra. Most nemcsak az egészségügyi vészhelyzet kíván hatalmas erőfeszítéseket, az emberek mindennapi megélhetésének biztosítása, a vállalkozások életben tartása is komoly kihívások elé állítja mindannyiónkat.

Az Európai Unió azonban most is teszi a dolgát, és cselekszik. Most épp egy olyan hatalmas átcsoportosítás előtt állunk, amely 37 milliárd euró uniós fejlesztési forrás elérését teszi lehetővé az egészségügyi és gazdasági vészhelyzet kezelésére. Támogatjuk, hogy a tagállamok az EU fejlesztési támogatásait egészségügyi rendszerek sürgős megerősítésére is elkölthessék. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy minden tagállamban, így Magyarországon is, a kórházakban legyen elegendő lélegeztetőgép, valamint minden orvosnak és ápolónak biztosítani tudjunk megfelelő védőmaszkokat.  

Egyetértünk azzal is, hogy az Európai Szolidaritási Alapot kiterjesszük a közegészségügyi veszélyekből eredő válsághelyzetekre, és hogy megemeljük az ilyen katasztrófák esetén adható szolidaritási előleget. A vírus sok mindent megbénít, de az Európai Unió ilyen rendkívüli helyzetben is tudja bizonyítani, mire képes a szolidaritás. Európa erős, és nem hagyja cserben az állampolgárait.   
 
Dr. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-delegációvezetője
Dr. Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője
Ara-Kovács Attila, a  Demokratikus Koalíció EP-képviselője
Rónai Sándor,  a  Demokratikus Koalíció EP-képviselője
RSS
Kapcsolódó politikusok