Pert nyertünk az MTVA ellen - Jogszerűen voltak az épületben a Demokratikus Koalíció képviselői

2020.02.13.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön helyben hagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét, miszerint az országgyűlési képviselők 2018. december 16-án és 17-én jogszerűen tartózkodtak az MTVA székházában. A jogerős ítélet kimondja, képviselői jogaikkal éltek, így az óbudai jegyző birtokháborítási határozata érvénytelen és semmis. A birtokháborítási határozat ellen a DK négy országgyűlési képviselője, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Varju László, valamint hozzájuk  csatlakozva az MSZP-s Kunhalmi Ágnes indított pert.

A Demokratikus Koalíció üdvözli a bíróság döntését. Bízunk benne, hogy igazságos döntés fog születni Varju László ügyében is, akit igaztalanul vádolnak azzal, hogy erőszakosan lépett fel a biztonsági őrök ellen, miközben éppen hogy őt bántalmazták. Mi, európai magyarok kiállunk az igazság és a jog mellett, és mindent megteszünk, hogy ezek az orbáni Magyarországon is érvényesüljenek.

DK Sajtóiroda