Egészségügyi válsághelyzet - Az Orbán kormány tudatosan teszi tönkre a kórházakat

2019.10.11.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón a sajtó kérdésére közölte, hogy ez az utolsó év, hogy a kormány utólag kifizeti a kórházi adósságokat. Azt is elmondta, szigorúan ellenőrizni fogják, mi okozta az adósságokat, és könnyen előfordulhat, ha úgy látják jónak, az intézményvezetőt is meneszteni fogják.

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a kormány zsarolása ellen. A kórházaknak, a kórházigazgatóknak a gyógyítás, a betegek magas színvonalú ellátása az elsődleges feladatuk és nem a válság menedzselése. A magyar kórházak azonban semmilyen támogatást nem kapnak meg az Orbán-rezsimtől, hiszen az egészségügyi intézmények jóval kevesebb pénzt kapnak az államtól, mint amennyi az elvégzett munkájuk értéke, az adósság ebből származik minden esetben. Az a kormány, amelyik százmilliárdokat költ stadionokra és az ország letérkövezésére, ne fenyegesse a kórházakat és azok vezetőit. Mi, európai magyarok követeljük, hogy nyújtsanak segítséget a kórházaknak, mert a betegek és orvosok sorsa a tét.

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK