Külföldi szerveren tárolhatják a fideszesek adatait - Akkor most jön az, hogy a rendőrség házkutatást tart a Fidesz-székházban?

2019.09.16.

444.hu vette észre, hogy egy fideszes kampányvideón, amelyben Georg Spöttle telefonál a Kubatov-listán szereplőknek, látszik a monitoron, hogy egy külföldi szerveren tárolhatják a fideszesek adatait. Ha erre nem kértek tőlük külön engedélyt, akkor ez súlyosan megsérti az európai adatvédelmi szabályozást és a magyar törvényeket, márpedig a Fidesz adatvédelmi tájékoztatója egyenesen azt ígéri, hogy az adatokat nem továbbítják külföldre.

A Demokratikus Koalíció kiváncsian kérdezi: akkor most jön az, hogy a rendőrség váratlanul és nagy erőkkel azonnal kivonul a Fidesz székházához és kerületi kampányközpontjaihoz, embereket hallgat ki és laptopokat foglal le? Vagy a rendőri vezetők esetleg csak Magyar Nemzetet és Origót olvasnak, 444.hu-t nem? A DK szerint nyilvánvaló, hogy mára a rendőrség is az állampárt játékszere lett: nem a törvények betartatásáért felelnek, hanem a Párt akaratát szolgálják ki politikai megrendelésre. Aki nem hiszi, az menjen el a Lendvay utcába, nem fog rendőrökkel találkozni.

Gréczy Zsolt
országgyűlési képviselő, frakciószóvivő