Barion Pixel
A DK feljelentést tesz, mert plakátrongálással kampányolt a XVIII. kerületben a volt fideszes polgármester

A DK feljelentést tesz, mert plakátrongálással kampányolt a XVIII. kerületben a volt fideszes polgármester

2024.05.30.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz, mert plakátrongálással kampányolt a XVIII. kerületben a volt fideszes polgármester



Ughy Attila, a XVIII. kerület fideszes polgármesterjelöltje egy videót tett közzé a Facebook-oldalán, amelyen az egyik fideszes képviselő átragasztással nyilvánosan megrongálta Szaniszló Sándor polgármester tájékoztató plakátját. Mindezt egy nem jogerős bírósági döntésre hivatkozva tette, amely kapcsán a Kúria fog döntést hozni. Ezért az ügyben feljelentést tett a önkormányzat ismeretlen tettes ellen a kerületi rendőrkapitányságon.

Eközben a Fidesz a XVIII. kerületben csaknem 40, minden bizonnyal közpénzből fizetett óriásplakáttal kampányol, amit a fideszes álcivil szervezeteknek juttatott 11 millió forintos összeggel külön is kiegészítettek, melyből az Orbán-rendszer háborús propagandáját finanszírozzák.

A Demokratikus Koalíció szerint Ughy Attila ismét bebizonyította, hogy a Fidesz nevében bármilyen törvénytelenségre hajlandó. A volt fideszes kerületvezető ráadásul nemcsak a kampányban, hanem polgármesterként sem tartotta magát a jogszabályokhoz. Emlékezetes, hogy Ughy a korábbi polgármestersége alatt a saját nevére olyan bankkártyát állíttatott ki, amellyel a XVIII. kerületi önkormányzat számlájának terhére, több millió forint értékben költött luxusfogadásokra és drága éttermekre. A fideszes politikus több mint 17 millió forint közpénzből dőzsölt, amivel a kerület lakosait károsította meg. Nem szabad engedni, hogy Ughy Attila újra a XVIII. kerületi önkormányzati vezetés közelébe kerüljön, ezért Szaniszló Sándort, az ellenzék közös polgármesterjelöltjét támogatjuk az önkormányzati választáson június 9-én.

DK Sajtóiroda

RSS
Kapcsolódó politikusok