Barion Pixel
A DK országos rendezvénysorozattal ünnepli a május 9-i Európa-napot

A DK országos rendezvénysorozattal ünnepli a május 9-i Európa-napot

2024.05.07.

Május 9-én, csütörtökön ünnepeljük az Európa-napot, amelyen idén két fontos dologról emlékezünk meg. Hetvennégy éve ezen a napon rakták le az Európai Unió megalakulásának alapköveit, és immár 20 éve annak, hogy Magyarország az Európai Unió tagjává vált. Ezért döntött úgy a Demokratikus Koalíció, hogy erről a történelmi napról egy országos rendezvénysorozattal emlékezünk meg.

A Demokratikus Koalíció május 9-én minden megyében, városokban és falvakban, Budapesttől Kalocsán és Ózdon át Keszthelyig tart Európa-napi rendezvényt, ahol az ország legnagyobb ellenzéki közösségének politikusaival találkozhatnak a résztvevők, továbbá tesztelhetik tudásukat az Európa-kvízen, és együtt tölthetnek egy jó hangulatú délutánt.

Az Európa-nap nemcsak azért fontos a Demokratikus Koalíció számára, mert mi vagyunk Magyarország legeurópaibb pártja, amely egyedüli magyar pártként képviseli az egységes és erős Európa gondolatát. Valójában az Európa-nap a DK közösségének egyik legfontosabb napja. Ezen a napon büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy az Európai Unió számunkra nem csak a szabad határokat, a szabad piacot és a szabad gondolkodást jelenti, hanem magát a szabadságot, amelyet nem vehet el tőlünk egyetlen kormány sem. Ezért Magyarország a hazánk, és Európa az otthonunk.

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője, a DK-MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje 


Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük: 
​​​​​​https://www.facebook.com/dk365/videos/8042871272414373

RSS
Kapcsolódó politikusok