Sebián-Petrovszki László: Hol a pénz? Nem nyomoz a rendőrség Bayer Zsolt feleségének PCR-tesztek beszerzésére kötött szerződése ügyében

2023.12.10.

Októberben a DK írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez a Bayer Zsolt felesége, Matusovits Andrea által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat koronavírusteszt-beszerzéseinek ügyében. Mint ismert, Bayer feleségének igazgatói jóváhagyásával fizetett ki milliárdokat a vérellátó szolgálat PCR-tesztekért egy cégnek, amelyet Bayer feleségének ismerősei vezettek. Az írásbeli kérdést Polt Péter feljelentésként értékelte és a rendőrséghez továbbította, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályvezetője azonban a napokban közölte: a rendőrség nem indít nyomozást, mert semmi gyanúsat nem találtak az ügyben. Ahogy tehát az Orbán-kormány eddigi összes piszkos ügyét, úgy Bayerné ügyét is a szőnyeg alá söpörte Orbán hatalmi gépezete.

A Demokratikus Koalíció szerint csak a Dobrev Klára szociáldemokrata kormánya tudja megakadályozni, hogy az Orbán-kormány és milliárdos üzleti körei még több pénzt lopjanak ki az egészségügyből. Csak egy erős állami egészségügy állíthatja meg a kormányváltás után, hogy Orbánék magán-egészségügyi cégeket juttassanak milliárdos profithoz a magyar adófizetők pénzéből, miközben az állami kórházak és rendelők egyre rosszabb állapotban vannak, eladósodnak és orvoshiánytól szenvednek. Ezért Dobrev Klára Árnyékkormánya szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. Magánkórházak helyett erős állami egészségügyet, a milliárdos elit kiszolgálása helyett igazságos Magyarországot akarunk.