Barion Pixel
Iskolai Bántalmazás Elleni Kampányt indít a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport

Iskolai Bántalmazás Elleni Kampányt indít a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport

2023.11.07.

Iskolai Bántalmazás Elleni Kampányt indít a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport

 

"Lépj fel!" Iskolai Bántalmazás Elleni Kampányt indít a Sokszínű Magyarországért Képviselői Csoport, melyet a mai napon mutatott be a csoport elnöksége a sajtótájékoztatóján. A kampány fő célkitűzése az iskolai bántalmazás felszámolása és az áldozatok védelme. Hisszük, hogy a valós gyermek- és fiatalságvédelem ott kezdődik, hogy az állami oktatási rendszer biztonságos környezetet teremt minden egyén számára.

Célcsoportunk nem korlátozódik csak az LMBTQ közösségre, hanem kiterjed más csoportokra is, mint a romák, zsidók és fogyatékossággal élők, hangsúlyozva az inkluzivitást a kérdéskörben.  Az iskolai bántalmazás minden csoportra kihat, beleértve a gyerekeket, fiatalokat, szemtanúkat és védelmezőket. A kampány központi üzenete: "Nem csak egy komment – lépj fel az iskolai bántalmazás ellen!".

Az oktatási rendszer és kormányzati intézkedések sokszor súlyosbítják a problémát, mára nyilvánvaló, hogy a kormánypártok iskolai zaklatók.  A valós gyermekvédelem az államtól egy befogadó iskolai környezetet kíván, amelyben nem szegregálják az iskolákat és ahol az oktatási rendszer lebontja a negatív sztereotípiákat.

A kampány során közmeghallgatásokat és egyeztetéseket szervezünk a civil szervezetekkel és szakemberekkel annak érdekében, hogy kidolgozzunk egy alternatívát a jövőre.

A kampányidőszak 2023. november 06-24. közöttre esik, azt a "Sokszínű Magyarországért" Facebook és Instagram oldalakon követhetik, valamint bárki saját tapasztalatait megoszthatja az https://www.lmbtq.hu/irj-nekunk oldalon. Az üzenetük egyszerű: "Nem csak egy komment – lépjünk fel az iskolai bántalmazás ellen!"

RSS
Kapcsolódó politikusok