Barion Pixel
Bősz Anett, Szaniszló Sándor: A bérfeszültségek szétfeszítik az idősotthonokat

Bősz Anett, Szaniszló Sándor: A bérfeszültségek szétfeszítik az idősotthonokat

2023.09.27.

Bősz Anett, Szaniszló Sándor: A bérfeszültségek szétfeszítik az idősotthonokat

 

Nem maradhat annyiban, hogy a bérfeszültségek szétfeszítsék az idősotthonokat - jelentette ki a DK humán területekért felelős főpolgármester-helyettese szerdán a Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján.

Bősz Anett úgy fogalmazott: a fővárosi fenntartású idősotthonok jól teljesítenek, azonban az állami támogatás és más szektorokban történt bérrendezés olyan feszültséget teremt az intézményrendszeren belül, amely jelentős problémákat generál.

Megjegyezte: az egészségügyi bérrendezés hatására az egészségügyi rendszerben a hierarchia alján dolgozók többet keresnek, mint a szociális szakmából érkező, nagy tapasztalatú, magasabban képzett kollégák. Ezt a fenntartó a legjobb akarata ellenére sem tudja korrigálni - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a DK rendezné ezt a helyzetet.  

A kormány ne akadályozza a munkát azzal, hogy éket ver az egyébként jól felépített rendszerekbe! - szólított fel a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

Bősz Anett arról is beszámolt, hogy a fővárosi fenntartású idősotthonok közül már háromban is nyújtanak továbbképzési, képzési lehetőségeket.

Kiemelte a duális képzést, amelynek köszönhetően a kamaraerdei úti idősotthonban szakmai gyakorlatot szerző diákok "új fényt, új színt hoznak" az intézményekbe, emellett mentesíteni tudják a kollégákat a szakmai képzettséget nem igénylő folyamatokból.

(MTI)

RSS
Kapcsolódó politikusok